Η τενοντίτιδα προτιμά τις γυναίκες;;;

Γράφει η Ελένη Φούρλη.

Αυτές τις ημέρες υποφέρω από μια τενοντίτιδα στον ώμο… Αφού πέρασε ο οξύς πόνος (μετά από επίσκεψη στον ορθοπεδικό και κάνοντας και 2 ενέσεις).. κυκλοφορώ τις τελευταίες ημέρες με δεμένο το χέρι ..έτσι για να το ξεκουράσω μέχρι να γίνει τελείως καλά..

Όπου πηγαίνω ..όποια γυναίκα συναντώ.. μου λέει καλώς ήρθες στο κλαμπ..  ότι η τενοντίτιδα ειδικά στην συγκεκριμένη περιοχή, είναι μια πάρα πολύ συνηθισμένη πάθηση σχεδόν για όλες τις γυναίκες..

Εγώ πάντως δεν ήξερα ότι κάνει εξαίρεση στις γυναίκες.. και η αλήθεια είναι ότι δεν κάνει, γιατί το έψαξα λίγο παραπάνω.. Και οι άντρες και οι γυναίκες μπορούν να πάθουν το ίδιο εύκολα τενοντίτιδα.. απλά η πιο διαδεδομένη μορφή για τις γυναίκες είναι στον ώμο. Μάλλον από τα οικογενειακά βάρη.. lol

Λένε μάλιστα ότι είναι και η πάθηση της καθιστικής ζωής και του πληκτρολογίου.. αλλά δεν είναι πάντα έτσι..

Μήπως να πάρουμε προληπτικά μέτρα;;; Τι μπορούμε να κάνουμε;;;

Να ασκηθούμε

Με την κατάλληλη γυμναστική δυναμώνουν οι μύες, γεγονός που βοηθά τις αρθρώσεις και τους τένοντες και τους καθιστά λιγότερο ευάλωτους σε τραυματισμούς. Σε κάθε περίπτωση, φροντίζουμε να μην το παρακάνουμε με τον αριθμό και την ένταση των ασκήσεων.

Επίσης, φροντίζουμε να μην παραλείπουμε ποτέ την προθέρμανση και την αποθεραπεία μετά την άσκηση, γιατί η πρώτη προετοιμάζει το σώμα για την προπόνηση και η δεύτερη αποτρέπει το «πιάσιμο» των τενόντων.
-Να ξεκουραστούμε και να τεντωθούμε

Όταν εργαζόμαστε πολλή ώρα  καλό θα είναι να ξεκουράζουμε συχνά τις αρθρώσεις μας κάνοντας διατάσεις. Για παράδειγμα, όταν γράφουμε πολλή ώρα στον υπολογιστή, καλό θα είναι να σταματάμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και να τεντώνουμε χέρια και δάχτυλα..

-Να χάσουμε τα περιττά κιλά

Δυστυχώς όταν έχουμε περιττά κιλά καταπονούνται και οι τένοντες..

Καλό θα είναι λοιπόν να διατηρούμε ένα φυσιολογικό βάρος..

Άντε να περάσει κι αυτό… Περαστικά στα κορίτσια που συμπάσχουν μαζί μου…

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *