Θέλετε μπιφτέκια ζουμερά και νόστιμα; Το μυστικό βρίσκεται σε ένα παγάκι!!!

Σας αρέσουν τα μπιφτέκια αλλά δεν μπορείτε να τα πετύχετε να είναι ζουμερά;;; Έχετε βάλει όλα τα μπαχαρικά που πρέπει αλλά και πάλι κάτι σας λείπει;;; Δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ περισσότερο, ούτε να βρείτε τους καλύτερους σεφ για να σας αποκαλύψουν τα μυστικά τους. Η λύση είναι απλή και βρίσκεται στο ψυγείο σας ή μάλλον για να ακριβολογούμε βρίσκεται στην κατάψυξή σας και δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα παγάκι!

Σύμφωνα με τον σεφ Graham Elliot, μπορείτε να κάνετε τέλεια και ζουμερά μπιφτέκια στο σπίτι…

Το κλειδί είναι να τοποθετήσετε στο κέντρο- μέση από το μπιφτέκι σας ένα παγάκι… Προσέξτε, μην το βάλετε τελείως μέσα, απλώς να αγκαλιαστεί καλά, αλλά και να φαίνεται.

Στη συνέχεια ψήστε στη σχάρα. Με αυτόν τον τρόπο, ο πάγος διατηρεί το μπιφτέκι σας υγρό και δεν στεγνώνει.

Όταν ψηθεί από τη μία πλευρά, γυρίστε το και αφήστε το παγάκι να λιώσει τελείως και το νερό να εξατμιστεί.

Βγάλτε το μπιφτέκι από τη σχάρα.

Ένα άλλο κοινό σφάλμα που κάνει ξερά τα μπιφτέκια σας, είναι ότι δεν τα αφήνετε να… ξεκουραστούν. Δώστε 5 λεπτά στο μπιφτέκι αφού το βγάλετε από τη σχάρα και οι χυμοί που έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο του θα επιστρέψουν στο υπόλοιπο κρέας.

Δοκιμάστε το!!!

(Υλικό από itrofi.gr)

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *