Τι αλλάζει για τους εμβολιασμένους από το Σάββατο;

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Έπειτα από δυο δύσκολα χρόνια με αλλαγές στην ζωή μας και τις συνήθειές μας, ακούσαμε χθες πως υπάρχει ένα πράσινο φως να επιστρέψουμε σε κανονικότητα, όσοι είναι εμβολιασμένοι.

Τι ανακοινώθηκε λοιπόν; Ανακοινώθηκε η επιστροφή και η ελευθερία σε όσους εμβολιάστηκαν.

Eλευθερίες δίνονται με βάση τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους διασκέδασης, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ κορωνοϊού.

Στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ και άλλους χώρους διασκέδασης να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι. Όπως δήλωσαν χθες οι αρμόδιοι δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός για τους εμβολιασμένους, ενώ οι εργαζόμενοι στα καταστήματα εστίασης θα παίρνουν όλα τα μέτρα και θα φορούν μάσκα.

Δεν αποκλείστηκε ωστόσο το ενδεχόμενο να υπάρξουν περαιτέρω μέτρα σε περίπτωση που υπάρξει αυτή η ανάγκη.

«Αν χρειαστούν επιπλέον μέτρα», όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, «γι’ αυτά θα γνωμοδοτήσει η αρμόδια επιτροπή». Βασικός στόχος του νέου σχεδίου είναι οι πολίτες να γνωρίζουν ποιες είναι οι κόκκινες περιοχές και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Βέβαια είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί ο χειμώνας, όμως σίγουρα είδαμε λίγο φως στο σκοτάδι που επικραττούσε τα προηγούμενα χρόνια!

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *