Τι λες.. και τι σκέφτεσαι…

Έχεις  σκεφτεί  πως, κάποιες φορές , στην καθημερινότητά μας  άλλα λέμε κι άλλα μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας;;  Παρακάτω ,θα δούμε 8  χαρακτηριστικές  συνθήκες  όπου συμβαίνει αυτό , για κάποιους από εμάς. Η αντίθεση δηλαδή , μεταξύ του τι λέμε και του τι σκεφτόμαστε.  Πάμε να τα δούμε με τη σειρά;

1.Συγγνώμη που άργησα , είχε φοβερή κίνηση. – Μπα , κοιμόμουν και δε σηκωνόμουν με τίποτα.

2.Ναι ναι βεβαίως αφεντικό , θα κάνω αυτό που ζητήσατε . – Άντε πνίξου σιχαμένε (κι άλλες πολλές βρισιές μαζί ;pp) , που ούτε τον ελεύθερο χρόνο μου δε σέβεσαι.

3.Έγινε φίλε , σε κανά πεντάλεπτο θα είμαι εκεί. Τα λέμε. – Άντε τώρα, να τρέχω να ετοιμάζομαι

4.Είμαι πολύ απασχολημένος αυτόν τον καιρό ,αν βρω κενό θα σου πω. – Κανένα κενό , απλά δεν ενδιαφέρομαι για σένα και σε αποφεύγω ευγενικά.

5.Έχω ξεπεράσει αυτόν τον άνθρωπο , δεν τον θέλω πια , ούτε να ακούω το όνομα αυτού δε θέλω.- Μπα , με το κινητό στο χέρι είμαι , περιμένοντας μια κλήση ή ένα μήνυμα.

6.Ναι  ,θα κανονίσουμε σίγουρα κάποια στιγμή. –Ούτε καν δε πρόκειται να συμβεί αυτό και το ξέρουμε και οι δύο.

7.(Οι φοιτητές θα καταλάβουν). Πόσα μαθήματα χρωστάς;;  Ε, όχι πολλά καμιά δεκαριά – Καμιά εικοσαριά και βάλε .

8.Για ένα χαλαρό ποτάκι θα βγω. – Στον επόμενο τόνο , η ώρα είναι 7 το πρωί.

Βλέποντας αυτές τις περιπτώσεις , θα μπορούσαμε με κάποιες να ταυτιστούμε. Το θέμα είναι , γιατί συμβαίνει αυτό;;  Γιατί άλλα να λέμε και άλλα να σκεφτόμαστε στην πραγματικότητα;;  Να είναι ο φόβος , να είναι ο εγωισμός ,το ότι δε θες να πληγώσεις τον άλλο , να είναι μια απλή προστασία του εαυτού σου με το να λες ψέματα ;; (χαρακτηριστικό παράδειγμα και ο αμυντικός μας  μηχανισμός της αντισταθμιστικής συμπτωματολογίας , όπου για να νιώσουμε καλύτερα , ασυνείδητα ,λέμε ψέματα σε μας τους ίδιους και σε άλλους).  Ας φανταστούμε ένα κόσμο , όπου θα λέγαμε πάντα αυτό που θα θέλαμε …κάποιες φορές θα ήταν τρομακτικό , δε θα έπρεπε ,αλλά κάποιες άλλες ,μήπως  θα ήταν καλύτερο  και πιο ανακουφιστικό;;

  Αγνή Λάμπρου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *