Γράφει η Ελένη Φούρλη.
Εντάξει δεν θα κοιτάξουμε πολύ τις θερμίδες σήμερα.. Μας έχω λοιπόν μια σούπερ συνταγή από το blog του Πέτρου Συρίγου, που πραγματικά αν είστε λάτρεις του κοτόπουλου θα την λατρέψετε..
Υλικά
6 τμχ κοπανάκια κοτόπουλο
300ml ξινόγαλο
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1 κτγ πιπέρι καγιέν
1 κτγ σκόρδο σκόνη
1 κτγ κρεμμύδι σκόνη
1 κ.σ. αλάτι
1 κτγ πιπέρι τριμμένο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Μπορείτε να συνοδέψτε τα fried chicken με μια γρήγορη γλυκόξινη σάλτσα
Συνταγή
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κοπανάκια και τα μαρινάρουμε με τη μισή ποσότητα από τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ξινόγαλο, και στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο (όσο περισσότερο τα αφήσουμε τόσο το καλύτερο είναι. Μπορούμε να τα αφήσουμε απ’ το προηγούμενο βράδυ).
Σε ένα τα ταψάκι βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, και το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών. Ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε τα κοπανάκια και τα περνάμε απ’ το αλεύρι ένα ένα και τα βουτάμε προσεκτικά στο καλαμποκέλαιο που το έχουμε βάλει στη φωτιά και καίει ήδη στους 180 βαθμούς.
Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου αναποδογυρίζοντάς τα κατά διαστήματα κι όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν καλά.
Σερβίρουμε με σος της αρεσκείας μας πχ bbq sauce ή γλυκόξινη.
Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!!!
Photos Pixabay