Τυρόπιτα παραδοσιακή από τη Λέρο!

Πρόσφατα βρεθήκαμε στον νησί της Λέρου και δεν μπορούσαμε παρά να δοκιμάσουμε παραδοσιακή τυρόπιτα του νησιού, η οποία μας ξετρέλανε!

Επειδή τα «απαλά» τυριά είναι στις γεύσεις που αγαπάμε, όχι μόνο μας άρεσε, αλλά την αγαπήσαμε και ζητήσαμε συνταγή, για να φέρουμε τη Λέρο στο τραπέζι μας!

Τι θα χρειαστείς:

Για το ζυμάρι:

1 γιαούρτι
1 βούτυρο
1 φαρινάπ
1 κ.γ ζάχαρη

Για την γέμιση:

1 μυζήθρα φρέσκια
1 τυρί φρέσκο Λέρου
4 αυγά ολόκληρα
4 αυγά μόνο τον κρόκο
Μοσχοκάρυδο
Δυόσμο
1 κ.γ κανέλα
1 κ.σ ζάχαρη
Αλάτι α
2 αυγά χτυπημένα για από πάνω
Κανέλα για από πάνω

Εκτέλεση:

Θρυμματίζουμε τα μυζηθροτύρα,βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά για την γέμιση
ανακατεύουμε καλά δοκιμάζουμε για αλάτι,και κλείνουμε με μεμβράνη.

Ετοιμάζουμε το ζυμαράκι μας βάζουμε στον κάδο με γάντζο το βούτυρο με το γιαούρτι, χτυπάμε 5 λεπτά, βάζουμε ζάχαρη ή αν θέλουμε λίγο αλατάκι για αλμυρή ζύμη,ρίχνουμε αλεύρι μέχρι μια γίνει μαλακιά η ζύμη να μην κολλάει, αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί και πλάθουμε ζυμαράκια για φόρμες η φτιάχνουμε κανονικές τυροπιτούλες σε σχήμα μισοφέγγαρο.

Για τις φόρμες πάνω από την γέμιση μας αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και κανέλα.

Ψήνουμε στους 200 και μόλις ροδίσουν καλά τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Καλή απόλαυση!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *