Η βασική συνταγή για να φτιάξεις εύκολα τηγανητό ρύζι

Γράφει η Ελένη Φούρλη.

Θυμάμαι όταν ήταν ανοιχτά τα εστιατόρια… ναι τότε που περνούσαμε καλά προ covid, όταν επισκεπτόμουνα το αγαπημένο μου κινέζικο εστιατόριο στην Αθήνα, πάντα ένα από τα πιάτα που επέλεγα ήταν το τηγανητό ρύζι.. Πότε με γαρίδες και πότε με λαχανικά ήταν πάντα μια γευστική επιλογή.

Μιας λοιπόν και δεν μπορούμε να πάμε πουθενά τώρα, ας δοκιμάσουμε να το φτιάξουμε στο σπίτι εύκολα και γρήγορα..

Σήμερα θα σας δώσω την βασική συνταγή για τηγανητό ρύζι..

Πάμε να την δούμε βήμα -βήμα..

Τι θα χρειαστούμε:

1 έως 2 πράσινα κρεμμύδια

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλάκι αλάτι

Πιπεριά

4 κουταλιές λάδι

4 φλιτζάνια κρύο μαγειρεμένο ρύζι

1 με 2 κουταλιές της σούπας

ελαφριά σάλτσα σόγιας

Πως να το φτιάξουμε:

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το πράσινο κρεμμύδι. Σπάμε τα αυγά και βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

Ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή το τηγάνι και προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι. Όταν το λάδι είναι ζεστό, προσθέτουμε τα αυγά. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν, αλλά όχι να γίνουν πολύ στεγνά. Αφαιρούμε τα αυγά και καθαρίζουμε το τηγάνι.

Προσθέτουμε και πάλι 2 κουταλιές λάδι. Προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, χρησιμοποιώντας ξυλάκια ή ξύλινο κουτάλι για να το ξεκολλήσουμε. Ανακατεύουμε και τη σάλτσα σόγιας.

Όταν το ρύζι ζεσταθεί, προσθέτουμε και το τηγανητό αυγό στο τηγάνι. Αναμιγνύουμε καλά. Βάζουμε και το πράσινο κρεμμύδι και ανακατεύουμε..

Σερβίρετε ζεστό.

Πανεύκολο και πολύ νόστιμο.. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε περισσότερα λαχανικά..

Δοκιμάστε το!!!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *