Βρώσιμες συσκευασίες; Γιατί όχι!

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Ίσως για αρκετούς να μην ακούγεται παράξενο. Ίσως για κάποιους άλλους, να μην είναι κάτι νέο και για εκείνους που σκοπός ζωής είναι να κρατούν το περιβάλλον καθαρό, είναι ένθερμοι υποστηρικτές. Ο λόγος για τις συσκευασίες που τρώγονται και ονομάζονται “εδώδιμες συσκευασίες” ή “τρώγιμες συσκευασίες”. Αυτές οι συσκευασίες κατασκευάζονται από υλικά που είναι ασφαλή για την ανθρώπινη κατανάλωση και συνήθως είναι βιοδιασπώμενα. Μερικά από αυτές είναι:Φυτικές Συσκευασίες: Ορισμένα λαχανικά και φρούτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσικές συσκευασίες. Για παράδειγμα, τα φύλλα του καλαμποκιού ή τα φύλλα της βανασπατίδας μπορούν να λειτουργήσουν ως “φύλλα ελιάς” για τυλίγματα.

Ρυζόχαρτα: Τα φύλλα από ρύζι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τυλιγμένη συσκευασία διαφόρων τροφίμων.

Κρέατα που Συσκευάζονται με Δέρμα: Σε ορισμένες κουζίνες, το κρέας συσκευάζεται σε δέρμα ζώων, όπως π.χ. σε μεγάλα ψάρια.

Σταφύλια ή άλλα φρούτα με Δέρμα: Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα φρούτα μπορούν να συσκευαστούν στο δέρμα τους.

Αυτές οι εδώδιμες συσκευασίες μπορούν να παρέχουν μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στις πλαστικές συσκευασίες. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι κατάλληλοι υγειονομικοί κανόνες και να εξασφαλιστεί ότι οι υλικοί που χρησιμοποιούνται είναι ασφαλείς για την ανθρώπινη κατανάλωση.

 

Φωτό: Tara Evans, Elsa Olofsson, Magig Mind, Elena Rabkina (unsplash.com)

You May Also Like