Ξεκίνησε το Market PASS, ένα ακόμα επίδομα ντροπής!

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Ξεκίνησε η εφαρμογή Market Pass με την οποία δίνεται από το κράτος ένας πολύ μικρό χρηματικό βοήθημα στα νοικοκυριά που έχουν ανάγκη για την αγορά βασικών αγαθών.

Το βοήθημα ξεκινά από τα 22 ευρώ/μήνα για τα ανύπαντρα άτομα και καταλήγει στα 100 ευρώ/μήνα για τα ζευγάρια που έχουν από 5 και πάνω προστατευόμενα μέλη (παιδιά – ηλικιωμένους). Νομίζω πως μια πολύτεκνη οικογένεια (4 παιδιά) δικαιούται 72 ευρώ/μήνα.

Σίγουρα δεν είμαι εγώ αυτή που θα απαξιώσει έστω και αυτά τα χρήματα. Τόσα μπορεί το κράτος.. τόσα δίνει. Είναι απαραίτητα.. αναγκαία.. σωτήρια κάποιες φορές και αυτά τα χρήματα. Υπόψιν ότι αν κάποιος δεν έχει την εφαρμογή για το επίδομα.. θα λάβει σε τραπεζικό λογαριασμό το 80% του επιδόματος. Δηλαδή αν μια πολύτεκνη οικογένεια δεν έχει την εφαρμογή.. θα λάβει περίπου 60 ευρώ αντί για 72.

Που φτάσαμε φίλες. Να μας δίνουν ελεημοσύνη για να πάμε στο σούπερ μάρκετ. Να πρέπει να υποστούμε όλη τη διαδικασία με τα αιτήματα.. για να μας ελεήσει το κράτος. Θα είμαι σκληρή και απόλυτη. Ναι είναι ελεημοσύνη. Περιμένουν να απλώσουμε το χέρι για να μας ελεήσουν. Γιατί να κάνουμε αίτηση; Δεν έχετε τα στοιχεία; Δεν ξέρετε από τις φορολογικές ποιος τα δικαιούται; Γιατί θα πρέπει να απλώσουμε το χέρι.. δηλαδή να κάνουμε την αίτηση; Δεν μπορείτε να δώσετε το επίδομα διακριτικά; Αλλά μετά.. πώς θα παίζει στα κανάλια; Πώς με αφορμή τον τρόπο που θα γίνουν οι αιτήσεις.. να μην προβληθεί αυτή η ελεημοσύνη;

Η κυβέρνηση δίνει ελεημοσύνη και αυτό γίνεται προεκλογική σημαία. Προσβάλουν έναν λαό.. διαφημίζοντας το πόσο τον ελέησαν στις δύσκολες στιγμές. Θα βγει ο φοβερός αυτός υπουργός και θα παινευτεί που μου δίνει εμένα το επίδομα.. λες και το βάζει από την τσέπη του. Λες και δεν το έχει πάρει πολλαπλώς το κράτος από τη δική μου τσέπη.. μέσα από την ακρίβεια! Με εμπαίζουν και δεν ντρέπονται..

Ντρέπομαι που δεν ντρέπονται εκείνοι για την ύπαρξη του επιδόματος αυτού.. ενός επιδόματος που θα δίνονταν κανονικά μόνο στον πόλεμο και όχι στην ειρήνη.. Σίγουρα εν τέλει.. δεν θα δίνονταν σε ένα κράτος που νομίζει ότι όλα πάνε καλά..

You May Also Like