Υιοθεσία: Όταν η αγάπη γίνεται πράξη!

Το να προσφέρεις είναι κάτι που πηγάζει από μέσα σου. Το θέλεις, το έχεις στον χαρακτήρα σου, το κυνηγάς, το επιδιώκεις και τελικά το πετυχαίνεις!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά στον εαυτό σου, αλλά και σε ένα παιδί που μεγαλώνει μόνο, από το να του προσφέρεις την αγάπη και την θαλπωρή μιας οικογένειας που δεν είχε μέχρι τώρα.

Όμως αυτό το δώρο πόσο εύκολο είναι να το κάνεις στον εαυτό σου;

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ζευγαριών που μπαίνουν σε μια τεράστια λίστα αναμονής και περιμένουν χρόνια μέχρι να κρατήσουν ένα παιδί στην αγκαλιά τους.

Αυτό λοιπόν το άγχος και ο κοινός στόχος έχει δημιουργήσει τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Μελλοντικοί γονείς υποψήφιοι ανάδοχοι και θετοί γονείς».

Η ανησυχία για τις καθυστερήσεις της αναδοχής είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό για κάποιον που περιμένει και αδημονεί να κρατήσει ένα παιδάκι στην αγκαλιά του.

Το να το μοιράζεσαι σου απαλύνει το άγχος σε κάθε περίπτωση.

Εμείς θα «συζητήσουμε» τις 3 δύσκολες φάσεις αυτής τη διαδικασίας.

  1. Η αναμονή. Πρέπει να διαχειριστείς την ανησυχία σου για το τι θα γίνει. Πρέπει να περιμένεις και να προσπαθήσεις διακριτικά. Μπορείς να βρεθείς με άτομα με αυτόν τον κοινό στόχο, όπως ο οργανισμός που αναφέραμε. Να προσπαθήσετε ώστε στο μέλλον να κινούνται πιο γρήγορα οι διαδικασίες και να μην νιώθετε μόνοι σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο που λέγεται αναμονή.
  2. Να διαχειριστείς το άγχος σου όταν πια καταφέρεις να γίνεις ανάδοχος γονιός. Γονιός είναι όποιος μεγαλώνει ένα παιδί. Μαμά και μπαμπάς είναι αυτός που ξαγρυπνάει στο κρεβάτι ενός παιδιού, όταν είναι άρρωστο. Μαμά και μπαμπάς είναι αυτός που σε στηρίζει σε κάθε σου βήμα, που φροντίζει να μην σου λείψει τίποτα. Που χαίρεται με το να είσαι χαρούμενος. Έτσι λοιπόν σκεπτόμενος πόσο θα αγαπήσεις αυτό το παιδί, πρέπει να αποβάλλεις κάθε άγχος και κάθε σκέψη, γιατί όλη σου η ενέργεια είναι και θα είναι αυτό το παιδί.
  3. Πως να διαχειριστείς τους άλλους γύρω σου. Δεν είναι όλοι θετικοί σε μια τέτοια κίνηση. Εσύ όμως είσαι, γιαυτό και το έκανες. Δεν χρειάζεται ποτέ και κανείς να σκεφτεί πώς να διαχειριστεί τους γύρω του σε αυτήν του την απόφαση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από άνθρωπο σε άνθρωπο, από το να αφήσεις πίσω σου κάθε εγωισμό και κάθε σου ανάγκη, για να κάνεις ένα παιδί ευτυχισμένο.

Αν θα ήσουν ποτέ σκεπτικός σε μια τέτοια πράξη, τότε δες το ακόμα πιο σοβαρά και βάλτο στόχο. Ο κόσμος γίνεται καλύτερος μόνο όταν μαθαίνουμε να μοιράζουμε την αγάπη μας.

Όταν αυτό γίνεται πράξη, τότε ένα ακόμα λιθαράκι μπαίνει στο οίκημα που λέγεται αγάπη και αλτρουισμός.

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *