Υπέροχη τούρτα με Grand Marnier

Τα αγαπάμε τα γλυκά… και το φωνάζουμε εμείς εδώ στο elenifourli.com

Σήμερα θα φτιάξουμε μια από τις πιο νόστιμες τούρτες… Ωραία η σοκολάτα αλλά ας δοκιμάσουμε και κάτι διαφορετικό… Για να φτιάξετε την συγκεκριμένη τούρτα πρέπει να έχετε πάνω από μια ώρα στην διάθεσή σας… Η προετοιμασία είναι περίπου στα 35 λεπτά και άλλα τόσα στο ψήσιμο.. Το αποτέλεσμα όμως θα σας δικαιώσει… Υπέροχη γεύση..Πάμε να την φτιάξουμε..

Υλικά για 8-10 άτομα

75 γρ. αλεύρι

75γρ. κορν φλαόυρ

3 αυγά

200γρ. ζάχαρη

100γρ. βούτυρο

75γρ. κακάο

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Λίγη βανίλια

2 κουταλιές γάλα

Λίγο αλάτι

Λίγο Grand Marnier ή κάποιο άλλο λικέρ

Βούτυρο και αλεύρι για να αλείψετε και να πασπαλίσετε τα ταψιά

Για την κρέμα

4 κρόκοι

100γρ. ζάχαρη

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

40γρ. αλεύρι

½ λίτρο γάλα

3-4 κουταλιές Grand Marnier ή κάποιο άλλο λικερ

Για τη γαρνιτούρα

250ml κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές ζάχαρη άχνη

100γρ. αμυγδαλόψιχα

0001

Εκτέλεση

Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μίγμα. Προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο σε μπεν μαρι.

Ανακατεύετε το αλεύρι με το κορν φλαουρ και το μπέικιν, τη βανίλια και τα προσθέτετε στο μίγμα με τους κρόκους, περνώντας τα από μια σήτα.

Προσθέτετε το γάλα και χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα προσθέτοντας το αλάτι. Προσθέτετε τη μαρέγκα προσεκτικά στο μίγμα κουταλιά κουταλιά, ανακατεύοντας από κάτω προς τα επάνω.

Αλείφετε με βούτυρο 2 ταψιά , διαμέτρου περίπου 22 εκ. και τα πασπαλίζετε με αλεύρι. Μοιράζετε το μίγμα στα ταψιά και τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου…

Ετοιμάζετε την κρέμα ως εξής..

Σε μια κατσαρόλα βάζετε τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να φουσκώσει. Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε, περιχύνετε με το γάλα και ανακατεύετε με το σύρμα. Προσθέτετε το ξύσμα και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Αφήνετε την κρέμα να πήξη σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Την κατεβάζετε από την φωτιά, προσθέτετε το Grand marnier  και την αφήνετε να κρυώσει.

Βάζετε τη μια βάση σε μια πιατέλα και την περιχύνετε με 2-3 κουταλιές Grand Marnier. Στρώνετε στην επιφάνεια της την κρέμα, με τη λεπίδα ενός μαχαιριού. Κατόπιν, καλύπτετε με την άλλη βάση, την οποία επίσης περιχύνετε με λίγο λικέρ.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτοντας ζάχαρη άχνη. Απλώνετε την σαντιγί στην επιφάνεια του γλυκού. Καβουρδίζετε την αμυγδαλόψιχα σε ζεστό φούρνο και γαρνίρετε την τούρτα..

Άντε και καλή όρεξη!!!

Ελένη ♥♥

 

 

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *