Υποκλοπές στον σύντροφο; Ούτε που να το σκέφτεστε!

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Ναι σίγουρα εδώ η λέξη σύντροφος μπορεί να παρερμηνευτεί! Με τις υποκλοπές σ’ αυτόν τον σύντροφο θα ασχοληθούν άλλοι.. εμείς θα μιλήσουμε για τους δικούς μας συντρόφους και για το πόσο θα πρέπει να μένουμε μακριά από τα κινητά τους! Είναι ένα θέμα πάντα επίκαιρο.. και όχι σας τις υποκλοπές στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την ΕΥΠ.. που θα ξεχαστεί αύριο μεθαύριο.. μιας και οι «μαφιόζικες» τακτικές της εξουσίας δεν είναι πρωτόγνωρες για τη χώρα μας..

Φίλες το ξέρω.. είναι πειρασμός το να φυλάμε τα ρούχα μας! Ιδίως αν έχουμε στο πλευρό μας έναν πιο κοινωνικό σύντροφο! Βέβαια είναι γνωστό πως.. μια υγιής σχέση βασίζεται στο τρίπτυχο «αγάπη-σεβασμός-εμπιστοσύνη». Μπαίνοντας έτσι στον πειρασμό να δεις μηνύματα.. φωτογραφίες.. δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.. από το κινητό του συντρόφου σου.. δηλώνεις κατάμουτρα στον εαυτό σου (φυσικά και στον σύντροφό σου) ότι ο άνθρωπος αυτός που σκοπεύεις να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου.. δεν είναι άξιος της εμπιστοσύνης σου.

Γι αυτό.. αντί να ψάξεις το κινητό του συντρόφου σου.. ψάξε να βρεις μέσα σου για ποιο λόγο δεν τον εμπιστεύεσαι. Αν δεν τον βρεις αυτόν τον λόγο.. τότε θα πρέπει να σκεφτείς τι θα επακολουθήσει σε περίπτωση που ψάξεις το κινητό. Είτε βρεις ή ακόμα και όταν δεν θα βρεις κάτι.. Θα σταματήσεις εκεί;

Αφού δεν καταλαβαίνεις ότι εισβάλεις στον προσωπικό του χώρο – ναι υπάρχει και προσωπικός χώρος στο ζευγάρι – τότε θα πρέπει να καταλάβεις ότι αν υποκύψεις έστω και μια φορά.. τότε κινδυνεύεις να χάσεις τη μπάλα και να αρρωστήσεις ψυχικά! Θα χάσεις τη μπάλα.. γιατί θα θέλεις όλη την ώρα να ελέγχεις την προσωπική ζωή του συντρόφου σου. Θα ψάχνεις και θα ξαναψάχνεις στο μυαλό σου τον λόγο.. που θα δικαιολογεί αυτήν την αδικαιολόγητη πράξη! Θα αισθάνεσαι τύψεις βέβαια όταν θα αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπάρχει κάτι το πονηρό εκεί μέσα στη συσκευή.. Οι τύψεις θα είναι το λιγότερο κακό.. Η ανασφάλεια που θα κυριεύει τη σχέση σου.. θα την επηρεάζει και θα την οδηγεί συνεχώς στο χάσμα..

Η ανασφάλειά σου θα οδηγήσει τη σχέση σου σε ένα πεδίο εντάσεων. Το γεγονός ότι θα κάνεις την τρίχα τριχιά.. ότι δεν θα μπορείς να του κρυφτείς.. ότι ίσως κάτι θα σε έχει ενοχλήσει.. ότι γενικά θα έχεις μια καχυποψία για το πρόσωπό του.. θα φέρει καβγάδες!

Θα μου πείτε.. κι άμα βρω κάτι το μεμπτό; Καταρχάς είναι γεγονός ότι όποιος ψάχνει βρίσκει. Επίσης είναι γνωστό ότι όλα μαθαίνονται στο τέλος! Δηλαδή και να μην το βρεις εσύ σήμερα.. αύριο θα στο φέρει η ζωή μπροστά σου!

Εσύ λοιπόν αντέχεις να μάθεις μια «δύσκολη» για τη σχέση σας αλήθεια; Αντέχεις να τη μάθεις τώρα; Τώρα που για να ψάχνεις το κινητό του.. χωρίς να υπάρχει κάποιο ισχυρό στοιχείο ενοχής.. δηλώνει ότι είσαι ερωτευμένη; Προτιμάς δηλαδή τώρα να γκρεμιστούν τα πάντα.. μέσα σε μια στιγμή ικανοποίησης του ενστίκτου της περιέργειάς σου;

Η συμβουλή μου.. άστο να πάει τώρα.. μην μπαίνεις στον πειρασμό. Σεβάσου τον προσωπικό του χώρο.. δείξε του εμπιστοσύνη.. επένδυσε στην επικοινωνία.. στηρίξου στα στοιχεία που σας ένωσαν! Στο κάτω κάτω.. καλύτερα να ζεις στην άγνοια.. μέχρι να τα μάθεις μια μέρα ξαφνικά όλα και να ξενερώσεις μεμιάς με αυτόν τον άνθρωπο.. παρά να δηλητηριάζεις την ψυχή σου καθημερινά και να χάνεις τον εαυτό σου.

Η αναξιοπρέπεια δεν αρμόζει στον έρωτα. Να το θυμάσαι αυτό.

 

Φωτογραφίες:  Gian Cescon, Jéan Béller, Conscious Design (Unsplash)

 

You May Also Like