3 φθινοπωρινές συνταγές με μήλο!!!

Εντάξει η αλήθεια είναι ότι η εικόνα ενός φθινοπωρινού τοπίου .. θα ήταν λίγο άκυρη αν δεν συνοδευόταν και από κάποια ωραία γλυκίσματα.. Έτσι λοιπόν μπορεί να άλλαξε ο καιρός .. επικίνδυνα.. εμείς όμως θα προσπαθήσουμε να το απολαύσουμε κοιτώντας από το παράθυρο και δοκιμάζοντας υπέροχες γεύσεις…

Το μήλο είναι ένα φρούτο που ταιριάζει περισσότερο σε φθινοπωρινά γλυκά…

Πάμε λοιπόν να ετοιμάσουμε 3 υπέροχες εύκολες και πεντανόστιμες γλυκές συνταγές με μήλο…

Λαχταριστό κέικ μήλου

Υλικά Συνταγής

250 γραμ. βούτυρο

1½ φλ. ζάχαρη

5 αυγά

1 φλ. μήλα τριμμένα

1 φλ. γιαούρτι

1 κ.γλ. κανέλα

500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα

έξτρα βούτυρο

έξτρα αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση

Για το κέικ μήλου με γιαούρτι, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφήσει σταδιακά το μείγμα.

Προσθέτουμε τον πολτό μήλου, το γιαούρτι, την κανέλα, και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα καρύδια. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

Αφού κρυώσει, γαρνίρουμε το κέικ μήλου με λευκό γλάσο ή απλά πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Τηγανίτες μήλου

Υλικά Συνταγής

1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 πρέζα αλάτι

1/2 φλ. ζάχαρη

1 κ.γλ. κανέλα

1 αυγό

1 φλ. γάλα

2 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα σε χοντρό τρίφτη

1 κ.γλ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Για το γαρνίρισμα

3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη

3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

φρέσκα φρούτα

Εκτέλεση

Για τις τηγανίτες μήλου, πρώτα κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και κάνουμε λακκούβα στο κέντρο. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα, τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Τέλος βάζουμε και τα τριμμένα μήλα. Αν το μήλο κατεβάσει πολύ υγρό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι, να χυλώσει.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε σε χαμηλή φωτιά κουταλιές μείγματος. Ροδίζουμε κάθε τηγανίτα 1΄ από κάθε πλευρά.

Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι, να αραιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε τις τηγανίτες μήλου, γαρνίροντας με φρέσκα φρούτα.

Λαχταριστή μηλόπιτα

 Υλικά Συνταγής

2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 φλ. βούτυρο

1½ φλ. ζάχαρη

2 αυγά

4 μήλα κομμένα σε κυβάκια

1/4 φλ. κονιάκ

1/2 φλ. γάλα

1 κ.γλ. κανέλα

1 κ.γλ. γαρίφαλο

Εκτέλεση

Για την εύκολη μηλόπιτα, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα μείγμα απαλό όπως ακριβώς του κέικ. Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμη.

Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα.

Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και έπειτα τη σερβίρουμε.

( Και οι 3 συνταγές είναι από την αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου)

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *