3 τρόποι για να αντιμετωπίσεις έναν αχάριστο άνθρωπο

00001

Πολλές φορές στη ζωή μας αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε δίπλα μας ανθρώπους οι οποίοι δεν μας αξίζουν κατά κάποιο τρόπο… είναι αχάριστοι.. Κάποιοι τα βάζουν με τον εαυτό τους..νομίζοντας ότι κάνουν κάτι λάθος.. αλλά στην ουσία δεν είναι έτσι…Ας μην το φιλοσοφήσουμε άλλο.. ας πάρουμε δραστικά μέτρα και ας αντιμετωπίσουμε αυτούς τους ανθρώπους μια και καλή.. Υπάρχουν 3 αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγείς από ένα αχάριστο άνθρωπο..ή να τον φέρεις στον ίσιο δρόμο ( αν έρθει)..

Μιλήστε για τα συναισθήματά σας. Έρευνες λένε ότι αν μιλήσετε ανοιχτά.. και μοιραστείτε μαζί τους το πώς σας κάνουν να αισθάνεστε… μπορεί να το σκεφτούν καλύτερα.. Το πιο πιθανό είναι βέβαια να αμυνθούν ..και να σας ζητήσουν και το λόγο που σκέφτεστε έτσι.. με το πέρασμα του χρόνου όμως και αν θέλετε να περιμένετε ..να είστε σίγουροι ότι θα το καταλάβουν.. αργά ή γρήγορα..

Απαιτήστε την ανταπόδοσή τους… Εάν αισθάνεστε ότι οι άλλοι είναι αχάριστοι μαζί σας, τότε το πιο πιθανό είναι ότι μάλλον νιώθετε ότι δεν κάνουν αρκετά για εσάς …ή δεν κάνουν και δεν νοιώθουν όπως θα θέλατε εσείς… Επειδή όμως δεν μπορείτε να παρέμβετε στα συναισθήματά τους, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να απαιτήσετε ανοιχτά αυτό που θέλετε. Εξηγήστε τους ότι δεν είστε δεδομένοι και ότι δεν τους προσφέρετε κάτι ανιδιοτελώς.

003

Σταματήστε να προσφέρετε.. Είναι πολύ απλά τα πράγματα… Εφόσον προσφέρετε κάτι για το οποίο περιμένετε ένα αντάλλαγμα..το οποίο δεν λαμβάνετε, σταματήστε να το προσφέρετε. Το πιο πιθανό είναι βέβαια ότι αν κάνετε κάτι τέτοιο δεν θα εκτιμηθεί ποτέ… Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να συνεχίσετε να κάνετε πράγματα για τους άλλους και να χάνετε την ενέργειά σας.

Περιμένω τα σχόλιά σας…

Ελένη ♥♥

 

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *