8 κανόνες για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό!

Ο χωρισμός μας από μία σχέση, μικρή ή μεγάλη σίγουρα δημιουργεί ένα μεγάλο εσωτερικό κενό, που ειδικά στην αρχή δεν μπορείς να ξεχάσεις.

Ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά στην δύσκολη αυτή φάση του, ωστόσο ο στόχος είναι ίδιος και απόλυτα κοινός για όλους και για όλες!

Και δεν είναι άλλος από το να το ξεπεράσεις!

Υπάρχει όμως ανώδυνος τρόπος να ξεπεράσεις έναν χωρισμό;

Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον χαρακτήρα! Αν η ευαισθησία δεν είναι και αυτό που σε χαρακτηρίζει τότε μάλλον είσαι καλά, γιατί θα βάλεις κάποια στιγμή την λογική σου μπροστά και θα νιώσεις καλύτερα.

Αν όμως είσαι μια ευαίσθητη, ρομαντική ψυχή, μάλλον θα θυμάσαι ατελείωτα τις όμορφες στιγμές και θα σου πάρει καιρό για να επανέλθεις.

Για τον λόγο αυτό θα σου τονίσουμε βασικές σκέψεις που θα πρέπει να κάνεις, πριν κλειστείς στον εαυτό σου και κλαις, ή ξεκινήσεις τα ολονύχτια πάρτι για να ξεχάσεις!

  1. Για να οδηγηθείς στον χωρισμό κάτι δεν πήγαινε καλά στη σχέση σου.
  2. Μην ρίχνεις ευθύνες στον εαυτό σου γιατί δεν πήγε καλά. Οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους δεν εξαρτώνται πάντα από εμάς. Είμαστε διαφορετικές προσωπικότητες και δεν είμαστε όλοι χαρούμενοι με τα ίδια πράγματα.
  3. Αποδέξου πως περνάς μια φάση ζωής που σε διακατέχει η λύπη. Δεν είναι καθόλου κακό. Ίσα ισα είναι υγιές και πρέπει να το αντιληφθείς, να το βιώσεις και να το ξεπεράσεις με τον χρόνο.

  1. Μην προσπαθείς να μιλάς μαζί του και να συζητάς τα ίδια πράγματα. Όσο πιο αναίμακτα λήξει, τόσο καλύτερο για τον ψυχικό σου κόσμο.
  2. Βάλε μια νέα τάξη πραγμάτων στη ζωή σου και θέσε νέους στόχους που θα σε κάνουν χαρούμενη, χωρίς να έχεις κάποιον άλλον μαζί σου σε αυτά τα πλάνα.
  3. Κράτησε μια σταθερή κοινωνική ζωή. Μην αποφεύγεις τους φίλους σου, μην κλείνεσαι σπίτι. Φυσικά ούτε να περάσεις στο άλλο άκρο και να γίνεις ξαφνικά «party anomal».

  1. Απέφυγε να ακούς μουσική που σου τον θυμίζει και να βλέπεις ρομαντικές ταινίες. Εντάξει όχι για πάντα! Για λίγο διάστημα!
  2. Μην βιαστείς να προχωρήσεις παρακάτω. Χρειάζεσαι μάλλον λίγο χρόνο. Ξεκαθάρισέ τα με τον εαυτό σου και έπειτα προχώρα δυναμικά!

Αυτά τα μικρά βήματα ίσως σε βοηθήσουν να βάλεις σε μία σειρά τη σκέψη σου! Αποδέξου την κατάσταση και κοίτα το μέλλον με αισιοδοξία!

Το να στεναχωριέσαι συνεχώς δεν μπορεί να λύσει απολύτως κανένα σου θέμα! Δες το θετικά και πράξε ανάλογα!

Kάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *