Η μαγική λέξη “όρια”!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Πολλές από εμάς είμαστε σε εργασιακούς χώρους που μας παίρνουν πολύ χρόνο από τη μέρα μας.

Δουλεύουμε ατελείωτα και μετά γυρνάμε σπίτι και ίσως πρέπει να κάνουμε και άλλες δουλειές.

Αυτό μας κάνει να κουραζόμαστε πολύ και σωματικά και ψυχικά.

Υπάρχει λύση για να ισορροπήσεις τη ζωή σου άραγε;

Φυσικά και υπάρχει και λέγεται όρια. Τα όρια είναι βασικό πράγμα σε όλους μας και για όλους μας.

Τα όρια σημαίνει ότι δουλεύω έως εκεί που μπορώ. Σημαίνει βγαίνω όσες βόλτες αντέχω και δεν αγχώνομαι για τις δουλειές του σπιτιού που δεν έγιναν.

Τα όρια μας είναι πολύ σημαντικά για την ζωή μας και την ευτυχία μας. Βάζοντας όρια στο ωράριο σου και τις συνεχείς απαιτήσεις από τον εαυτό σου νιώθεις ολοένα και καλύτερα.

Αν θέλεις να έχεις ζωή μετά τη δουλειά πρέπει να το κάνεις. Πόσες δεν έχουμε γυρίσει από δουλειά πολλών ωρών και έχουμε απορρίψει έξοδο για να κάνουμε καθαριότητα;

Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πραγματικά κακό για την ηρεμία μας. Μάθε να έχεις στεγανά και να φτιάχνεις τη ζωή σου πολύπλευρα. Μάθε να είσαι χαρούμενη κάνοντας πολλά πράγματα μαζί και καλά.

Όταν νιώθεις πως κάτι σε κουράζει απλά αφήσετο για λίγο αργότερα. Είναι και αυτό οκ. Μην έχεις συνεχώς απαιτήσεις από τον εαυτό σου. Βρες τρόπους να τον χαλαρώσεις με την μαγική λέξη “όρια”.

You May Also Like