Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Εσύ τι χρησιμοποιείς στο φαγητό σου; Βάζεις μήπως κουρκουμά ή ίσως τζίντζερ;
Αν θέλεις να έχεις πραγματικά πολλά οφέλη, τότε βάλε τζίντζερ στον χυμό σου το πρωί και στο φαγητό σου το μεσημέρι.
Γιατί; Το οφέλη όμως έχεις από αυτό;

Το τζίντζερ έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στην ανακούφιση από τη ναυτία, όπως αυτή που προκαλείται από την εγκυμοσύνη ή τις μετακινήσεις.
Επίσης, περιέχει ενώσεις που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, κάτι που το καθιστά χρήσιμο για παθήσεις όπως η αρθρίτιδα.
Η αντιφλεγμονώδης του δράση βοηθά στην ανακούφιση από πόνους μυών και αρθρώσεων.
Είναι σημαντικό ότι το τζίντζερ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και άλλες ουσίες που βοηθούν στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.
Συν τοις άλλοις βοηθά στην ανακούφιση από την καούρα και τη δυσπεψία, καθώς και στη διευκόλυνση της πέψης.
Το τζίντζερ περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

Όσον αφορά το σάκχαρο υπάρχουν ενδείξεις ότι το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, κάτι που είναι σημαντικό για άτομα με διαβήτη τύπου 2.
Τώρα που είναι χειμώνας, μπορεί να το αυξήσεις, αφού το τζίντζερ έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση λοιμώξεων.
Βάλτο στην καθημερινότητά σου και θα δεις πως θα υπάρξει μεγάλη διαφορά.