Πώς θα λαμβάνω Ωμέγα-3;

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι σημαντικά για την υγεία μας και μπορούμε να τα πάρουμε μέσω της διατροφής ή με συμπληρώματα.

Μην ψάχνεις όλες τις τροφές για να δεις τι πρέπει να τρως. Θα σου πούμε εμείς, τι θα σε βοηθήσει πολύ, ώστε να διατηρείς καλά επίπεδα στον οργανισμό σου.

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, η σαρδέλα, ο τόνος, η πέστροφα και οι ρέγγες, είναι εξαιρετικές πηγές ωμέγα-3. Ιδανικά, συνιστάται να καταναλώνεις τουλάχιστον δύο μερίδες ψαριού την εβδομάδα.

Σπόροι και ξηροί καρποί, όπως τα καρύδια, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 και είναι εύκολο να τα προσθέσεις σε διάφορα γεύματα.

Πηγή λινολενικού οξέος, ενός τύπου ωμέγα-3, που μπορείς να το βρεις σε μορφή σπόρων ή αλεσμένου.

Ένα από τα καλύτερα φυτικά έλαια για ωμέγα-3 είναι το λάδι από λιναρόσπορο. Επίσης το έλαιο canola και έλαιο σόγιας και τα δυο έχουν επίσης ωμέγα-3, αν και σε μικρότερες ποσότητες.

Αν η διατροφή σου δεν περιέχει αρκετές πηγές ωμέγα-3, μπορείς να καταναλώσεις συμπληρώματα, όπως τα ιχθυέλαια ή το λάδι από λιναρόσπορο. Συνήθως τα συμπληρώματα περιέχουν δύο τύπους ωμέγα-3 που είναι ευεργετικοί για την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου.

Υπάρχουν αυγά στην αγορά που προέρχονται από κοτόπουλα που τρέφονται με τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3.

Είναι καλό να προσπαθήσεις να συμπεριλάβεις κάποια από αυτές τις πηγές στη διατροφή σου, καθώς τα ωμέγα-3 έχουν πολλές ευεργετικές επιδράσεις στην καρδιοαγγειακή υγεία, τη φλεγμονή και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

You May Also Like