Πόσο ωραίο είναι το φαγητό στα κάρβουνα. Μπριζολάκια, κοτόπουλο, παϊδάκια, ψάρια, όλα αυτά υπέροχα μαγειρεμένα στα κάρβουνα συμπληρώνουν ιδανικά το καλοκαιρινό τραπέζι με την οικογένεια ή την παρέα.Και όσο ο καιρός ανοίγει τα τραπέζια με barbeque έχουν την τιμητική τους.
Όμως πως θα σας φαινόταν αν σας έλεγα ότι πέρα από τα γνωστά κρεατικά και ψαρικά υπάρχουν και κάποια άλλα φαγητά που μπορούν να γίνουν στα κάρβουνα;
Πίτσα
Αν σου αρέσει η ξεροψημένη κρούστα, τότε η ψησταριά είναι η ιδανική επιλογή για να μαγειρέψεις την πίτσα σου. Αλεύρωσε καλά τη ζύμη και φρόντισε το πάχος της να είναι κοντά στα 2 εκατοστά και βάλε την πάνω στη φωτιά χωρίς τα συνοδευτικά. Απλά βάλε τα λίγα λεπτά πριν τη βγάλεις από τη φωτιά.
Φρούτα
Όσο περίεργο και αν ακούγεται τόσο νοστιμό είναι. Απλά πασάλειψε τα με λίγο λάδι και βάλε τα στη φωτιά. Τα καταλληλότερα φρούτα για τα κάρβουνα είναι οι φράουλες, το καρπούζι, το ροδάκινο και τα δαμάσκηνα, ενώ προστίθονται άνετα και στις σαλάτες, δίνοντας τους μία ιδιαίτερη γεύση.
Λαχανικά
Τα φυλλώδη λαχανικά μπορούν να περαστούν από τη σχάρα και να αποκτήσουν μια καπνιστή γεύση, η οποία γίνεται ακόμα πιο νόστιμη με την προσθήκη αξιόλογης σάλτσας ή κάποιας ενδιαφέρουσας βινεγκρέτ.
Tυριά
Ιδανικά για τα κάρβουνα είναι το χαλούμι και το κεφαλοτύρι, τα οποία αναπτύσσουν μια ωραία κρούστα απέξω, ενώ το εσωτερικό τους παραμένει μαλακό και αλμυρό.