Πως θα σας φαινόταν αν από τη μία είχατε σολομό και από την άλλη πατάτες και σας έλεγαν ότι μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο «γλυκό» ; Σίγουρα θα γελούσατε…
Και όμως… Πρόσφατα ανακάλυψα μία υπέροχη και πολύ γευστική συνταγή που έχει και κάτι από ζαχαροπλαστική, αφού το όνομά της είναι μιλφέιγ σολομού με πατάτες.
Υλικά
800 γραμμάρια φιλέτα σολομού
5 πατάτες
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό, ρίχνουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε 2 στρώσεις από πατάτες και ένα φιλέτο σολομού, συνεχίζουμε μέχρι να καταλήξουμε στην τελευταία στρώση που θα είναι με πατάτες. Προσθέτουμε αλάτι και ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρουμε με λεμόνι και μερικά φύλλα του δενδρολίβανου.