Τώρα που πια ο καιρός έχει αρχίσει να “χαλάει” και πάλι, καθώς οι Αλκυονίδες μέρες πέρασαν, είναι η κατάλληλη στιγμή να φτιάξουμε μια σούπα. Αλλά επειδή έχεις βαρεθεί τις κλασικές με κριθαράκι ή ρύζι και κοτόπουλο (ε δεν είσαι δα και άρρωστος), βρήκαμε την πιο νόστιμη σούπα!
Και συγκεκριμένα την πιο νόστιμη μανιταρόσουπα! Κι αν δεν σ’ αρέσουν τα μανιτάρια μη βιάζεσαι…Ο Άκης Πετρετζίκης έχει φροντίσει ώστε να μην της λείπει τίποτα!
Spoil Alert! Ναι, έχει και κρέμα γάλακτος μέσα! Εσύ τι είπαμε θα φτιάξεις σήμερα;
Υλικά
Για τη μανιταρόσουπα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 λευκά κρεμμύδια ξερά
2 σκ. σκόρδο
θυμάρι
1 κιλό μανιτάρια champignon
100 γρ. λευκό κρασί
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
800-1000 γρ. νερό
2 κύβους ζωμό λαχανικών
500 γρ. γάλα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
1 κ.γ. βούτυρο
λαδι τρούφας
ελιόψωμο
1 κ.γ. πάστα ελιάς
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο χοντροκομμένο, το θυμάρι και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια χοντροκομμένα και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα 500 γρ. νερό, τους κύβους λαχανικών, το γάλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός για να πολτοποιηθεί. Ρίχνουμε το υπόλοιπο βραστό νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε, το βούτυρο και το λάδι τρούφας. Συνοδεύουμε με ελιόψωμο, πάστα ελιάς, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.