Νόστιμες σούπες για το κρυολόγημα

Τι γίνεται με αυτόν τον καιρό; Όλοι είναι άρρωστοι.. Και είναι λογικό άλλωστε αφού μία η ζέστη, μία το κρύο, μας κάνουν να τρελαινόμαστε και να μη ξέρουμε πως να ντυθούμε.. Επιπλέον, η μη κατανάλωση φρούτων και βιταμινών, η οποία θωρακίζει το ανοσοποιητικό μας καθώς και το άγχος δρουν αρνητικά στο να προφυλάξουμε τον οργανισμό μας από τις ιώσεις που «κυκλοφορούν» εκεί έξω..

Φυσικά αρρώστια σημαίνει και σούπα ή τουλάχιστον εγώ έτσι το έχω συνδυάσει το κρυολόγημα.. Και επειδή νιώθω μία ενόχληση στο λαιμό τις τελευταίες ημέρες, αποφάσισα να ψάξω στο διαδίκτυο για νόστιμες σούπες.. Θα μείνω που θα μείνω στο κρεβάτι, θα τρώω που θα τρώω ζεστά, τουλάχιστον ας απολαμβάνω κάτι νόστιμο.

Και επειδή θέλω και εσείς να κάνετε το ίδιο, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τρεις πολύ νόστιμες συνταγές για σούπα.. Και να είστε σίγουρες ότι μπορείτε να τις απολαύσετε και χωρίς να είστε κρυωμένες..

Κοτόσουπα με μακαρόνια και λαχανικά

Υλικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 2 ματσάκια σέλερι
  • 2 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 200 γραμμάρια μαγειρεμένο κοτόπουλο
  • 100 γραμμάρια κριθαράκι
  • Ζωμό κοτόπουλο
  • Ένα ματσάκι μαϊντανό

κοτόσουπα

Εκτέλεση

Για τη σούπα, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το πράσο, τα κολοκυθάκια, τα καρότα και το σέλερι. Στη συνέχεια, κομματιάστε το κοτόπουλο. Σ’ ένα σκεύος, ρίξτε λίγο λάδι και βάλτε το μάτι στη μεσαία ένταση. Προσθέστε τα λαχανικά και αφήστε τα να σοταριστούν για 5 λεπτά.

Έπειτα, προσθέστε το κριθαράκι και τον ζωμό και αφήστε το μίγμα να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά, αφού κατεβάσετε τη φωτιά. Το προτελευταίο βήμα είναι να προσθέσετε το κοτόπουλο, να ρίξετε τα μπαχαρικά της αρεσκείας και ν’ αφήστε τη σούπα να μαγειρευτεί λίγο ακόμα.

Σερβίρετε σε μπολ και γαρνίρετε με τον μαϊντανό.

Σούπα με καρότο, μέλι και λεμόνι

  • 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπα καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα από λεμόνι
  • 1 ½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • Περιχύστε με λίγο μέλι

Εκτέλεση

Ρίξτε όλα τα υλικά σ’ ένα σκεύος και αφήστε τα να σιγοβράσουν ανακατεύοντας αρκετά συχνά. Σερβίρετε σ’ ένα μπολ και προσθέστε, αν το κρίνετε, λίγο χυμό λεμονιού ακόμα. Αποφύγετε τα μπαχαρικά γιατί το σκόρδο είναι από μόνο του αρκετά έντονο.

καρότο

Μανιταρόσουπα

  • 30 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο σε μέγεθος φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 σκόρδο καθαρισμένο
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Αλάτι κα πιπέρι
  • Προαιρετικά πιπερόριζα (- υπολογίστε το μέγεθος του αντίχειρά σας), καθαρισμένη και κομμένη

μανιταρόσουπα

Εκτέλεση

Ρίξτε τα μανιτάρια σε ένα μπολ με βραστό νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν για 10 λεπτά. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο, προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπερόριζα και αφήστε τα να σοταριστούν μέχρι να μαλακώσουν.

Έπειτα, προσθέστε τα μανιτάρια μαζί με το νερό τους στο τηγάνι (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και μερικά ακόμα φρέσκα μανιτάρια), ρίξτε τον ζωμό και τον χυμό απ’ το λεμόνι και ανακατέψτε καλά.

Αφού βάλετε και το αλατοπίπερο, αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για 2 ώρες. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε το σκεύος στον φούρνο (εφόσον είναι πυρίμαχο) στους 120 βαθμούς. Σερβίρετε με ζεστό ψωμί, που θα έχετε βάλει για λίγο στον φούρνο!

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *