Διαιτητική και γευστική σαλάτα γίνεται; Γίνεται!

Η σαλάτα πρέπει πάντα να υπάρχει στο τραπέζι αλλά μπορεί να αποτελέσει κι ένα καλό βραδινό, αναλόγως τα υλικά που θα έχεις επιλέξεις.

Και μπορεί να έχεις στο μυαλό σου πως το διαιτητικό δεν είναι γευστικό αλλά είμαστε εδώ για να το διαψεύσουμε. Φτιάχνουμε την πιο νόστιμη σαλάτα με κουνουπίδι και κράνμπερις.

Πρώτα, όμως, τη δοκιμάσαμε ακολουθώντας τα βήματα του Άκη Πετρετζίκη και τώρα σου την συνιστούμε ανεπιφύλακτα! Και κρατάς μυστικό; Ούτε εγώ είμαι fan της σαλάτας αλλά αυτήν την αγάπησα!

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι μέτριο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. φουντούκι
  • 10 γρ. κουκουνάρι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 50 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις
  • 50 γρ. μαϊντανό
  • 50 γρ. δυόσμο
  • σως ταχίνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και αφαιρούμε το κοτσάνι.
  • Τα βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε για 2-3  λεπτά μέχρι να έχει την μορφή ρυζιού.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι.
  • Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα γουόκ και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε τα λαχανικά στο γουόκ εκτός από το κουνουπίδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουνουπίδι και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το φουντούκι ψιλοκομμένο, το κουκουνάρι, το κύμινο, τα κράνμπερις και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  • Αφαιρούμε το γουόκ από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
  • Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα, ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με σως ταχινιού.

Όταν τη φτιάξεις να μας πεις κι αν σου άρεσε!

 

You May Also Like