Ωραία τα κόκκινα αυγά, ωραίο και το τσούγκρισμα αλλά συνήθως περισσεύουν τόσα πολλά που δεν ξέρεις τι να τα κάνεις! Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πολλές συνταγές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα αυγά που σου περίσσεψαν το Πάσχα ώστε να μην τα πετάξεις.
Φυσικά, και δεν θα τα πετάξεις αλλά θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα του σεφ Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά
Για το dressing
- 80 γρ. μαγιονέζα
- 80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ κέτσαπ
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σαλάτα
- ½ iceberg
- 4-5 φύλλα μαρουλιού
- ½ λόλα κόκκινη
- 1 μικρό αγγούρι
- 10 τοματίνια
- 2-3 φέτες μπέικον
- 2-3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
- 2-3 φέτες γραβιέρα
- 2-3 φέτες cheddar
- 2 αυγά μέτρια βρασμένα
Για το σερβίρισμα
- κρουτόν
- 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
Εκτέλεση
Για το dressing
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ξίδι, το μέλι, την κέτσαπ, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε άμεσα μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο 4-5 μέρες.
Για τη σαλάτα
Κόβουμε το iceberg σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Βάζουμε 2 κ.σ. από το dressing ώστε να μαριναριστεί το iceberg.
Επίσης βάζουμε 2 κ.σ. από το dressing στον πάτο του μπολ σερβιρίσματος και βάζουμε από πάνω το iceberg.
Κόβουμε τη λόλα και το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια για να μην βγάλουν υγρασία και τα προσθέτουμε στο μπολ σερβιρίσματος.
Κόβουμε το αγγούρι σε μικρά μισοφέγγαρα, τα τοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο μπολ.
Κόβουμε το μπέικον, τη γαλοπούλα, τη γραβιέρα και το cheddar σε τετραγωνάκια 1 εκ. τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να αναμειχθούν μεταξύ τους και τα βάζουμε στο μπολ.
Κόβουμε τα αυγά στα τέσσερα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο μπολ.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, βάζουμε το dressing φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια της σαλάτας.
Σερβίρουμε με τα κρουτόν και το θυμάρι.
Εκτός από τη σαλάτα, όμως, μπορείς να φτιάξεις μια από αυτές τις πέντε πιο εύκολες συνταγές με αυγά!