Ναι ναι..αυτό το frozen γιαούρτι που είχαμε και στο χωριό μας Lol.. Εκτός από μόδα τα τελευταία χρόνια το frozen yogurt είναι και μια ωραία διαιτητική επιλογή(αρκεί να μην βάλουμε από πάνω την Άρτα και τα Γιάννενα).. για να απολαύσουμε κάτι που να θυμίζει παγωτό και αυτή την εποχή αλλά και γενικότερα το καλοκαίρι..
Σήμερα λοιπόν στο eleinifourli.com θα φτιάξουμε σπιτικό παγωτό από γιαούρτι..και μάλιστα σας έχω βρει και μια συνταγή για πεντανόστιμο αποτέλεσμα..
Συνταγή
Θα πάρετε 1 kg γιαούρτι (με όλα τα λιπαρά του,) 250 γρ. λευκή ζάχαρη ή 6 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι και το φρούτο της αρεσκείας σας σε μια λογική ποσότητα (300 – 400 gr για το 1 kg γιαούρτι), κομμένο σε κομματάκια. Μπορεί να είναι φράουλες, βατόμουρα ,ροδάκινα ή βερύκοκα, ακόμη και καρπούζι, που δίνει σχεδόν καθαρό χυμό.
Βάλτε το φρούτο στο μπλέντερ και πολτοποιήστε το. Στο μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το γιαούρτι, το λεμόνι και τη ζάχαρη ή το μέλι και ανακατέψτε ώσπου το μίγμα να γίνει απαλό .Στη συνέχεια ρίξτε μέσα το πολτοποιημένο φρούτο και ανακατέψτε αργά. Ρίξτε το μίγμα σας σε ένα βαθύ μπολ και βάλτε το στην κατάψυξη για 2 ώρες ή ώσπου να αρχίσει να στερεοποιείται. Βγάλτε το και χτυπήστε το με το μίξερ ώσπου να γίνει πάλι απαλό. Τοποθετήστε το και πάλι στην κατάψυξη κι επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία 1-2 φορές ακόμη για να γίνει πιο αφράτο. Στο τέλος, αφήστε το να παγώσει και πριν το σερβίρετε, περιμένετε μερικά λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς.
Δοκιμάστε το άμεσα… είναι τέλειο!
ΥΓ. Για extra γεύση ( αλλά και θερμίδες) μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο μπισκότο ή ξηρούς καρπούς..
Ελένη ♥♥