Αυτό το κοτόπουλο γεμιστό είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι!

Ψάχνεις διαρκώς νέες συνταγές, με μικρές παραλλαγές γιατί απλά βαρέθηκες να τρως τα ίδια και τα ίδια. Απ’ την άλλη…τι μπορείς να μαγειρέψεις κάθε μέρα; Σήμερα αποφασίσαμε να το ψάξουμε λιγάκι παραπάνω.

Θέλουμε νέες γεύσεις, αλλά και κάτι που να μπορούνε να το φτιάξουμε και μόνοι μας. Και ψάξε, ψάξε…καταλήξαμε σε αυτή τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για γεμιστό κοτόπουλο με σπανάκι. Απλά πεντανόστιμη και εύκολη!

Υλικά

  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 στήθη κοτόπουλο με πέτσα
  • 200 γρ. τυρί μετσοβόνε

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. ρόκα
  • 10 τοματίνια
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο και τον άνηθο ψιλοκομμένα, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα κοτόπουλα στη μέση και τα ανοίγουμε τόσο ώστε να δημιουργηθεί μία θήκη.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και απλώνουμε παντού με τα χέρια μας. Φροντίζουμε να απλώσουμε και κάτω από την πέτσα.
Μοιράζουμε τη γέμιση μέσα στη θήκη που έχουμε κάνει σε κάθε κοτόπουλο. Προσθέτουμε το μετσοβόνε και κλείνουμε σαν σάντουιτς.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με ρόκα, τοματίνια και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

You May Also Like