Αυγά Μπένεντικτ-Το ωραιότερο πρωινό

Ένα πιάτο που θυμίζει Νέα Υόρκη στο 100%..Ξεκίνησε δηλαδή από κεί, αλλά τώρα έχει γίνει γνωστό σε όλο σχεδόν τον κόσμο.. Τα αυγά Μπένεντικτ δημιουργήθηκαν το 1894 σε ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης όταν ο τραπεζίτης Lemuel Benedict τα ζητούσε κάθε Κυριακή στο πρωινό του… Ο ίδιος υποστήριζε ότι έτσι όπως ζητούσε τα αβγά του.. τον βοηθούσε να συνέλθει από το μεθύσι της προηγούμενης μέρας.. Μάλιστα.. Παρολαυτά είναι ένας τέλειος γευστικός συνδυασμός.

Υλικά για 2 άτομα 

6 αυγά (2 για τη σάλτσα)

4 φέτες του τοστ

4 φέτες ζαμπόν

Για τη σάλτσα

180 γραμμάρια βούτυρο

Λίγη μουστάρδα στη μύτη του κουταλιού

Ελάχιστη ζάχαρη

3 κουταλάκια γλυκού χυμό λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Σάλτσα

Ανακατέψτε 2 κρόκους με τη μουστάρδα και 1-2 κουταλιές σούπας νερό σε μπεν μαρί, μέχρι να δημιουργηθεί αφρός. Προσθέστε σιγά σιγά το χλιαρό βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια και συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού και διατηρήστε τη ζεστή.

Αυγά

Η διαδικασία είναι απλή… όπως κάνετε αυγά ποσέ.. βράστε νερό μπόλικο με το ξύδι. Σπάστε τα αυγά σε μια κουτάλα και βάλτε τα προσεκτικά στο νερό που βράζει. Αφήστε τα 3-4 λεπτά να γίνουν ποσέ και στη συνέχεια βγάλτε τα και αφήστε τα να στραγγίσουν. Στο μεταξύ ξεροψήστε τις φέτες τοστ, τοποθετήστε από μία φέτα ζαμπόν και ένα αυγό στην καθεμία και περιχύστε τις με τη σάλτσα..

001

Είναι φανταστικά!!!

ΥΓ. Αν σας αγχώνει  ιδέα του αυγού ποσέ… απλά τηγανίστε τα με λίγο λάδι…

Ελένη ♥♥

 

You May Also Like