Όχι δεν τρελαθήκαμε, αυτός είναι ο νέος συνδυασμός που δοκιμάσαμε και αγαπήσαμε: Κοτόπουλο με δημητριακά!
Η πιο light αλλά και νόστιμη συνταγή που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Αν έχεις παιδιά θα το λατρέψουν κι εσύ θα την φτιάξεις περισσότερο από μια φορές! Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τη συνταγή κι αν την ακολουθήσεις κατά γράμμα, τότε η επιτυχία είναι δεδομένη.
Υλικά
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 1 αυγό
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ή φρέσκο
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
- 170 γρ. δημητριακά ολικής άλεσης
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.γ. απαλό κάρι
- 1 κ.σ. μέλι (κοφτή)
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- φέτες από λάιμ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C στον αέρα.
Για την μαρινάδα μας ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό, το τζίντζερ σε σκόνη, την πάπρικα, το κρεμμύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες πάχους 3 εκ.
Βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά. Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να σκεπάσουμε το μπολ με μία μεμβράνη και να αφήσουμε τη μαρινάδα να δουλέψει στο ψυγείο μέχρι και 1 μέρα.
Βάζουμε τα δημητριακά σε ένα πλατύ μπολ ή σε ένα ταψάκι και τα σπάμε λίγο με τα χέρια μας.
Βουτάμε μία-μία τις λωρίδες κοτόπουλο μέσα στα δημητριακά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, φροντίζοντας να έχουν κενό μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Παράλληλα, καθώς ψήνεται το κοτόπουλο, ετοιμάζουμε τη συνοδευτική σάλτσα ανακατεύοντας καλά το γιαούρτι, το μέλι, το κάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Σερβίρουμε ζεστό τo κοτόπουλo μαζί με τη σάλτσα, λίγο μαϊντανό και φέτες λάιμ.