Η αλήθεια είναι ότι αν θα πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στο λευκό και στο κόκκινο κρασί θα επιλέξω το κόκκινο ..Παρολαυτά και στο λευκό δεν λέω όχι, ειδικά σε περιόδους δίαιτας.. Φήμες λένε ότι έχει λιγότερες θερμίδες..
Σήμερα όμως δεν θα ασχοληθούμε με τις θερμίδες του κρασιού..αλλά με το πως μπορούμε να καταλάβουμε γρήγορα αν το κρασί που πίνουμε είναι καλής ποιότητας.. ή απλά είναι νοθευμένο..
Υπάρχει ένα πολύ απλό κόλπο… Αν μετά από μια γουλιά κρασί ..πιούμε μια γουλιά νερό και η αίσθηση του κρασιού εξαφανιστεί.. τότε δυστυχώς το κρασί δεν είναι καλό… Αντίθετα το καλό κρασί αφήνει έντονο άρωμα και γεύση που παραμένουν στο στόμα.. Η διάρκεια αυτής της αίσθησης μας κάνει να καταλάβουμε το πόσο καλό είναι ένα κρασί…
Το χρώμα έχει επίσης μεγάλη σημασία …το χρυσαφί και λαμπερό δηλώνει ωριμότητα και καλής ποιότητας κρασί…
Ελένη ♥♥