Δοκιμάστε τα πιο νόστιμα εκλεράκια με γλάσο σοκολάτας

Ε ρε τι θα φτιάξουμε πάλι σήμερα… Από τα πιο αγαπημένα γλυκά που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί… Αφράτα και πεντανόστιμα εκλέρ με γλάσο σοκολάτας και βέβαια θα έχετε και την χαρά της δημιουργίας διότι θα τα φτιάξετε μόνοι σας …

Εγώ πάντως το μόνο που μπορώ ν α κάνω είναι να σα δώσω εύκολη και νόστιμη συνταγή…

0001

Υλικά

100γρ. βούτυρο

130γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

4 αυγά

200ml κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές κονιάκ

200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

100γρ. λευκή σοκολάτα

Λιώνετε το βούτυρο και 1 φλιτζάνι νερό σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε να βράσουν.

Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Προσθέτετε, χτυπώντας συνεχώς, το αλεύρι, μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα, που ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Περιμένετε να κρυώσει για 3 λεπτά.

Προσθέτετε, κατά μικρές ποσότητες, τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και λείο. Μεταφέρετε το μίγμα, με ένα κουτάλι, σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μεγάλο, απλό στόμιο.

Πάνω σε 2 αντικολητικά χαρτιά ψησίματος σχηματίζετε με το κορνέ 40 περίπου μακρόστενα κομμάτια ( 5 εκατοστών μήκους το καθένα) και φροντίζετε να είναι σε κάποια απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνετε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 12-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα τρυπάτε και τα αφήνετε να κρυώσουν σε συρμάτινη σχάρα.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το κονιάκ σε σφιχτή σαντιγί. Μεταφέρετε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μικρό, απλό στόμιο. Ανοίγετε τα εκλέρ στη μέση κατά μήκος και τα γεμίζετε με την κρέμα. Βουτάτε τα πάνω μέρη τους στη λιωμένη κουβερτούρα και, τέλος, διακοσμείτε την επιφάνειά τους με τη λευκή σοκολάτα.

Νόστιμααααα…

Καλή επιτυχία!!!

Ελένη ♥♥

 

You May Also Like