Κέικ σοκολάτας…. «άψητο»

Σήμερα στο elenifourli.com σας έχω μια υπέροχη συνταγή… πεντανόστιμη και πολλή εύκολη. Ένα φανταστικό σοκολατένιο κέικ που θα σας ξετρελάνει… Πάμε να το φτιάξουμε…

Υλικά για 10 άτομα

400γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια

180γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη ( και λίγο επιπλέον για να αλείψετε τη φόρμα)

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις( και λίγο επιπλέον για να πασπαλίσετε τη φόρμα)

7 αυγά

2 κουταλιές ζάχαρη

Προετοιμασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στην ένδειξη της μέγιστης θερμοκρασίας του. Σε αντικολητικό κατσαρολάκι ρίχνετε τα κομματάκια κουβερτούρας με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη επίσης σε κομματάκια. Ζεσταίνετε σε μπεν μαρι κι ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι ότου το μίγμα λιώσει και γίνει ομοιογενές.

Προσθέτετε πρώτα τη ζάχαρη, κατόπιν το αλεύρι κοσκινισμένο και τέλος τα αυγά ένα ένα.

Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και σταθερή κίνηση, μέχρις ότου ενσωματωθούν τα υλικά.

Βουτυρώνετε μια φόρμα με τρύπα στο κέντρο και την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ρίχνετε το μίγμα του κέικ στη φόρμα και το βάζετε στο φούρνο. Σβήνεται αμέσως το φούρνο και αφήνετε το σκεύος μέσα (χωρίς να ανοίξετε την πόρτα) για 10 λεπτά.

Κατόπιν βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει 10 λεπτά ακόμη. Με το μαχαίρι, ξεκολλάτε τα τοιχώματα του κέικ και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα.

Γαρνίρετε είτε με ζάχαρη άχνη ..είτε με σοκολάτα σε φλούδες ή και με σιρόπι σοκολάτας.

Είναι δοκιμασμένο και πεντανόστιμο!!!

( Η συνταγή είναι από το βιβλίο Σοκολατένιοι πειρασμοί)

Ελένη ♥♥

 

You May Also Like