Αν και είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά, το μπρόκολο δεν αρέσει σε πολλούς. Σε αυτό παίζει ρόλο κυρίως η εμφάνιση του και η μυρωδιά του. Σήμερα, λοιπόν, θα μιλήσουμε για μια συνταγή που αν και έχει σαν βασικό συστατικό το μπρόκολο, είναι σίγουρα περισσότερο ελκυστική τόσο σε εμφάνιση αλλά και σε γεύση. Πάμε να τη δούμε, λοιπόν….
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετείστε το μπρόκολο και αφήστε το για 5 λεπτά. Στη συνέχεια βγάλτε το μπρόκολο και ψιλοκόψτε το. Τοποθετείστε το ψιλοκομμένο μπρόκολο σε ένα μπολ που έχετε ήδη ρίξει 2 φλιτζάνια βρασμένη και σουρωμένη από το νερό κινόα.
Προσθέστε στο μπολ 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο, 100 ml νερό, 1 αυγό, ρίγανη, 1 κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. πιπέρι. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά με μια σπάτουλα και πλάστε το μίγμα σε μικρές μπουκιές στο σχήμα κεφτέδων. Στη συνέχεια περάστε τις μπουκιές από αλεύρι και τοποθετείστε τες στη σειρά σε ένα ταψί, το οποίο έχετε αλείψει με λάδι στην επιφάνεια του ώστε να μην κολλήσουν οι μπουκιές στο ψήσιμο. Ψήστε στους 200 oC για 25 λεπτά.
Αυτές οι νόστιμες αλλά και υγιεινές μπουκιές θα σας κάνουν να δείτε το μπρόκολο με άλλο μάτι. Αν λοιπόν θες να δοκιμάσεις μια διαφορετική γεύση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα ή θες να εντάξεις ένα επιπλέον λαχανικό στη διατροφή σου, τώρα ξέρεις τον τρόπο.
Καλή όρεξη!
Ευθαλία Χρήστου