Το πρωί πρέπει να τρως σαν βασιλιάς λένε και ισχύει. Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, για να μπορείς να ξεκινήσεις δυναμικά, να έχεις ενέργεια και να μην γουργουρίζει το στομάχι σου μέχρι το επόμενο γεύμα.
Βάλε το ξυπνητήρι ένα τέταρτο νωρίτερα (περίπου) και φτιάξε την πιο γευστική ομελέτα!
Υλικά
- 150 γρ. ρεβιθάλευρο
- 200 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 μέτριες ντομάτες
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 3 μέτριες πατάτες βρασμένες, ξεφλουδισμένες
- 100 γρ. ντοματίνια, για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ρεβιθάλευρο με το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Αφαιρούμε τα σπόρια και τα υγρά από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τα προσθέτουμε στο χυλό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε ακαθόριστα κομμάτια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
Αδειάζουμε τον χυλό στο τηγάνι καλύπτοντας τις πατάτες.
Αφήνουμε για 5-7 λεπτά. Με ένα καπάκι κατσαρόλας αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και διακοσμούμε πάνω από την ομελέτα.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.