Τηγανίτες με μέλι όπως της γιαγιάς!

Οι τηγανίτες με μέλι μας θυμίζουν λίγο τα παιδικά μας χρόνια, τη γιαγιάς μας κι εκείνα τα πρωινά που τόσο μας έχουν λείψει. Και πάντα αναρωτιόμασταν πως οι γιαγιάδες πετυχαίνουν τόσο αφράτες τις τηγανίτες!

Κι επειδή μας έχει λείψει αυτή η μυρωδιά στο σπίτι, φτιάχνουμε τηγανίτες μήλου με βουτυρωμένο μέλι. Ναι, το πήγαμε ένα level παρακάτω. Έτοιμες σε λίγα λεπτά για να τις απολαύσει όλη η οικογένεια.

Υλικά

  • 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 1 κ.γλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Για το γαρνίρισμα
  • 3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • φρέσκα φρούτα

Εκτέλεση

Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και κάνουμε λακκούβα στο κέντρο. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα, τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Τέλος βάζουμε και τα τριμμένα μήλα. Αν το μήλο κατεβάσει πολύ υγρό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι, να χυλώσει.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε σε χαμηλή φωτιά κουταλιές μείγματος. Ροδίζουμε κάθε τηγανίτα 1΄ από κάθε πλευρά.

Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι, ν’ αραιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε τις τηγανίτες, γαρνίροντας με φρέσκα φρούτα.

You May Also Like