Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ… Αν και μου αρέσουν αρκετά οι σούπες.. έχω αρκεστεί σε ψαρόσουπα.. κοτόσουπα.. μανιταρόσουπα και ντοματόσουπα.. Τα καρότα μου αρέσουν ..έτσι λοιπόν μόλις βρήκα αυτή τη συνταγή λέω ωραία θα είναι δε μπορεί…
Πάμε να την φτιάξουμε παρέα…
Υλικά για 4 άτομα
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 μεγάλα πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
6 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
5 φλ. ζωμό κότας
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Ελάχιστο μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο μαϊντανό για τη γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Λιώνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το βούτυρο μαζί με το λάδι. Προσθέτουμε τα πράσα και τα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε σκεπασμένα, σε μέτρια φωτιά, να μαλακώσουν χωρίς να ροδίσουν. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
Μόλις το φαγητό έρθει σε σημείο βρασμού, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 30 λεπτά.
Αμέσως μετά αλέθουμε τη σούπα για να γίνει βελουτέ..
Γαρνίρουμε αν θέλουμε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι… Τρώγεται ζεστή..
Καλή όρεξη..
Ελένη ♥♥