Μπισκοτογλυκό με μπανάνες κρέμα και σοκολάτα

Αγαπώ τις μπανάνες ..αγαπώ τα μπισκότα… αγαπώ τη σοκολάτα και όλα αυτά συνδυασμένα σε ένα μοναδικό γλυκό, καταλαβαίνετε  φυσικά ότι δεν μπορώ να αντισταθώ..

Φανταστικό μπισκοτογλυκό θα φτιάξουμε σήμερα… από τα ωραιότερα γλυκά που έχετε φάει ποτέ..

111

Υλικά

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια

1 1/2 φλυτζάνι κρύο γάλα

3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

250γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

3-4 μπανάνες ώριμες

Για την επικάλυψη*

60γραμ. κουβερτούρα

2 φλυτζ. άχνη ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη

Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια

2 κουταλιές της σούπας γάλα

3 κουταλιές της σούπας πραλίνα σοκολάτας

2222

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο. Αφήνουμε για 5 λεπτά να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και ανακατεύουμε για λίγο απαλά.

Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ μέχρι να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού. Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα. Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας. Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες. Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε με την επικάλυψη σοκολάτας. Παγώνουμε για 5 τουλάχιστον ώρες.

*Για την επικάλυψη

Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει. Όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ρευστή, προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα. Τα χτυπάμε στο μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.

Υπέροχο γλυκό αλήθεια…

Ελένη ♥♥

You May Also Like