Έπεσε και πάλι η θερμοκρασία ..το κρύο είναι τσουχτερό και κλειστήκαμε για ακόμα μια φορά στα σπίτια μας.. Ένα από τα κύρια μειονεκτήματα του κρύου.. είναι και η βλάβη που μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα μας.. Η πολύ γνωστή διατροφολόγος και συγγραφέας Marilyn Glenville ειδική στα θέματα υγείας που αφορούν στις γυναίκες, μας προτείνει τις ημέρες που κάνει πολύ κρύο να καταναλώνουμε καπνιστό σολομό.
Ο καπνιστός σολομός δεν κάνει καλό μόνο στο δέρμα, βοηθάει πολύ επίσης στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στην υγεία του εγκεφάλου, αλλά και στην σωστή λειτουργία των ματιών μας. Ειδικά όμως τα λιπαρά οξέα Ωμέγα 3 και 6 που βρίσκονται στον καπνιστό σολομό, παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην δομή της επιδερμίδας μας.. Συγκεκριμένα τα λιπαρά οξέα ενσωματώνονται στις κυτταρικές μεμβράνες στην επιδερμίδα (το ανώτερο στρώμα του δέρματος) και σχηματίζουν μια προστασία γύρω από τα κύτταρα, συμβάλλοντας στη διατήρηση της λειτουργίας του φραγμού του δέρματος και αποτρέποντας την απώλεια υγρασίας που μπορεί να συμβεί κατά τους χειμερινούς μήνες.
Ελένη ♥♥