Η αλήθεια είναι πως το παραδοσιακό, ελληνικό τραπέζι το Πάσχα είναι γεμάτο. Γεμάτο καλούδια που δεν μπορείς και δεν θέλεις να αντισταθείς. Γίνεται να μη φας μαγειρίτσα; Να μην φας λίγο κατσικάκι; Να μην τσιμπήσεις την πέτσα του αρνιού; Δεν θα αφήσουμε στην άκρη τώρα τις παραδόσεις μας για τη διατροφή. Και ούτε χρειάζεται να το κάνουμε κι ας χτυπήσει “κόκκινο”η χοληστερίνη.
Πράγματι, δεν θα συμβεί τίποτα απολύτως αν για δύο μέρες αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο, ξεφύγεις λίγο από το καθιερωμένο σου πρόγραμμα και το ρίξεις στο φαγητό, στο πολύ φαγητό.
Μπορείς,λοιπόν, να φας όσο θέλεις και να το ευχαριστηθείς, με μια προϋπόθεση: Μετά από δύο (βαριά τρεις μέρες) να επιστρέψεις στο πρόγραμμά σου.
Εντάξει, το μενού έχει λίπος, χοληστερίνη, θερμίδες από όλα. Γιατί όλα αυτά τα νόστιμα να έχουν πάντα τις περισσότερες θερμίδες και να ανεβάζουν την χοληστερίνη μας στο κόκκινo; Αδικία…
Η συμβουλή μας είναι ότι αφού φας το κρέας μπορείς να το συνοδεύσεις και με μια σαλάτα. Πέτσα αρνιού αλλά και με κάτι “πράσινο” δίπλα ώστε να απορροφά ένα ποσοστό της χοληστερίνης. Φτιάξε, λοιπόν, και μια σαλάτα με μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, καρότο, λάχανο, ό,τι προτιμάς!
Εντάξει, μέρες που είναι…. η χοληστερίνη θα αυξηθεί αλλά μπορείς να την επαναφέρεις. Αφού περάσουν αυτές οι δύο “αμαρτωλές” μέρες, τότε φρόντισε να ακολουθείς μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ψάρι και κοτόπουλο! Και φυσικά να αποφύγεις μετά τα γλυκά και το αλκοόλ. Ας μην τα θέλουμε και όλα δικά μας…
Μπορείτε να φάτε του σκασμού!