Το ψάρι είναι ένα απ’ τα πιάτα που πολλοί άνθρωποι θεωρούν περίπλοκο και δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς να το μαγειρεύουν. Πώς θα καταλάβεις ότι το ψάρι έχει μαγειρευτεί και δεν κινδυνεύεις κατά την κατανάλωσή του;
Υπάρχει ο κανόνας των 10 λεπτών! Αν δεν είσαι σίγουρος ότι έχει μαγειρευτεί πάρε το πιρούνι στα χέρια σου και κάνε το τεστ. Ένας εύκολος τρόπος να το δεις είναι να κόψεις το πιο χοντρό κομμάτι του ψαριού με ένα πιρούνι και να δώσεις προσοχή στην υφή.
Τα ψάρια θα πρέπει να είναι αδιαφανή και να κόβονται εύκολα με το πιρούνι. Να είναι μαλακό εσωτερικά.
Αν και πάλι δεν είσαι σίγουρος, τότε υπάρχει ακόμη μια δοκιμή που πρέπει να κάνεις. Αν το χρώμα του θα είναι ημιδιαφανές και δεν είναι τόσο εύκολο να το κόψεις με το πιρούνι, τότε ίσως θα πρέπει να περιμένεις λίγο ακόμα.
Το ψάρι είναι σημαντικό για τη διατροφή σου αλλά πρέπει να έχει μαγειρευτεί και σωστά!