Τοξίνες: Γιατί περισσότερες τον χειμώνα;

Οι τοξίνες και η κατακράτηση υγρών είναι κάτι που μας κάνει να φαινόμαστε φουσκωμένες και να νιώθουμε εκτός εαυτού.

Η αλήθεια είναι πως τον χειμώνα η κατακράτηση είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το καλοκαίρι. Όμως γιατί να συμβαίνει αυτό;

Τον χειμώνα ο οργανισμός μας έχει μεγαλύτερη ανάγκη από φαγητό, ιδίως όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή.

Τα γλυκά πρωταγωνιστούν στα τραπέζια μας, τα κρεατικά μας τονώνουν για να αντιμετωπίσουμε το κρύο και να έχουμε ενέργεια.

Αυτά είναι μόνο μερικά από όσα μας οδηγούν σε τοξίνες και κατακράτηση υγρών.

Όμως το βασικότερο είναι η έλλειψη σωστών φρούτων, ή μάλλον καλοκαιρινών φρούτων.

Το καρπούζι και το πεπόνι όσο και αν κατηγορούνται για φούσκωμα, καταφέρνουν να μας αποτοξινώνουν και φυσικά να αποφεύγουμε την κατακράτηση.

Επίσης το καλοκαίρι πίνουμε πολύ περισσότερο νερό, λόγω της ζέστης. Οι σαλάτες τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να είναι το μόνιμο φαγητό μας, αφού έχουμε ανάγκη κυρίως από δροσιά.

Τώρα γνωρίζεις τις αιτίες. Άρα μπορείς να το διορθώσεις.

Μόλις λοιπόν νιώσεις φούσκωμα αυτό που έχεις να κάνεις είναι να πίνεις πολύ νερό, χυμούς φρούτων και να τρως φρέσκιες σαλάτες, ακόμα και αν θα προτιμούσες μια ζεστή κοτόσουπα.

Μπορείς να επιλέξεις το τι θα τρως και να αποφύγεις όχι μόνο φούσκωμα, αλλά και περιττό λίπος!

Κάτια

You May Also Like