Εσείς έχετε φάει μακαρονόπιτα;

Μπορώ να πω πως έχω φάει κάθε είδος πίτας, αφού είχα κάνει ένα μεγάλο πέρασμα της ζωής μου από τα Γιάννενα που φημίζονται για τις πίτες τους.

Όμως ποτέ δεν είχα φάει μακαρονόπιτα! Και ήρθε η στιγμή που έφαγα και ειλικρινά την λάτρεψα.

Αν ανήκετε στην κατηγορία “μακαρονάδες”, τότε θα γίνει μια συνταγή must, που θα φτιάχνετε συχνά στο σπίτι!

Υλικά:
Μισό κιλό φύλλο για πίτες
Μισό κιλό μακαρόνια Νο 6
1 κρέμα γάλακτος
3 μελιτζάνες
3 κολοκύθια
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 γρ. παρμεζάνα τριμ.
3-4 αυγά
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, λάδι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε τα τυριά.

Βράζουμε, στραγγίζουμε, λαδώνουμε τα μακαρόνια.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια.

Αφού βράσουν, τα ρίχνουμε στα μακαρόνια, ρίχνουμε το μείγμα των αυγών – τυριών και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω λαδώνοντας ένα ένα, ρίχνουμε τα μακαρόνια, στρώνουμε καλά.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο νερό το τελευταίο φύλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει για 45 λεπτά.

Είστε έτοιμες για σερβίρισμα!

Κάτια

You May Also Like