Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Εσείς αγαπάτε τα pancakes; Εγώ τρελαίνομαι να τρώω pancakes για πρωινό. Είναι ιδανικό και συνδυάζεται τέλεια με άλλες γεύσεις, λιγότερο υγιεινές ή περισσότερο.
Θέλεις pancakes υγιεινά; Τότε διαλέγεις να τα συνδυάσεις με σιρόπι σφενδάμου και φρούτα.
Θέλεις να χορτάσεις γεύση; Επιλέγεις σοκολάτα και φρούτα που σου αρέσουν.
Σε κάθε περίπτωση, η ζύμη είναι τέλεια, χορταστική και πεντανόστιμη.
Με μια πολύ εύκολη συνταγή, μπορείς να έχεις ένα χορταστικό και τέλειο πρωινό.
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς:
Υλικά:
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα γάλα
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν ομογενοποιημένο μίγμα.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε στο τηγάνι το μίγμα μας σε ποσότητα ίση με ένα φλυτζάνι του ελληνικού καφέ.
Δε χρειάζεται να το απλώσετε στο τηγάνι όπως κάνουμε στις κρέπες. Η πρώτη ένδειξη ότι το pancake σας ψήνεται, είναι οι φουσκάλες που εμφανίζονται. Όταν οι φουσκάλες όλες σκάσουν η πάνω επιφάνεια δεν θα πρέπει να γυαλίζει. Είναι σημαντικό η φωτιά να είναι μέτρια γιατί έτσι πετυχαίνουμε ένα χρυσό χρωμα στα pancake.
Αν είναι χαμηλή δεν θα ψηθεί καλά ενώ αν είμαι υψηλή, ενώ θα σας δίνει την αίσθηση ότι ψήνεται η κάτω πλευρά του θα έχει καεί.
Γυρίζουμε το pancake από την άλλη πλευρά, το αφήνουμε να ψηθεί για ένα λεπτό και είναι έτοιμο. Συνεχίζουμε έτσι με το υπόλοιπο μίγμα μας.
Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτεις όσα θέλεις για να ολοκληρώσεις το πιάτο σου και σερβίρεις!
Είσαι έτοιμη να απολαύσεις!