Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Κορίτσια, το βιώνετε και εσείς, όταν είστε καλά, να έχετε μεγαλύτερη όρεξη για φαγητό;
Εγώ όταν νιώθω καλά, δεν με προβληματίζει κάτι, δεν είμαι αγχωμένη, έχω ακατάσχετη όρεξη για φαγητό, σε σημείο βουλιμίας.
Πώς όμως σταματά αυτή η όρεξη; Τι πρέπει να κάνεις για να το ισορροπήσεις στην διατροφή σου;
Βάζεις τροφές που σε χορταίνουν, σου δημιουργούν κορεσμό και δεν έχεις την ίδια διάθεση για φαγητό μετά την κατανάλωσή τους.
Ποιες είναι αυτές;
Πρόβειο γιαούρτι. Αυτό το “σνακ” θα το πω εγώ, το οποίο έχει οφέλη για τον οργανισμό μας, σου δημιουργεί κορεσμό, με αποτέλεσμα να πάψεις να πεινάς έντονα μετά. Για τον λόγο αυτό το συστήνουν και οι διαιτολόγοι, για απογευματινό γευματάκι, ώστε να μην φας και μεγάλο βραδινό μετά.
Αβοκάντο. Το αβοκάντο μπορείς να το βάλεις παντού. Στο σάντουιτς που θα πάρεις μαζί σου στη δουλειά, στη σαλάτα σου, ακόμα και συνοδευτικό με το πρωτεϊνικό σου φαγητό.
Καρύδια. Τα καρύδια είναι φουλ χορταστικά και πολύ θρεπτικά. Μπορείς να τα φας σκέτα, περίπου δέκα, όχι παραπάνω, ή να τα βάλεις στη σαλάτα σου.
Αυγά. Τα αυγά που είναι γεμάτα με πρωτεΐνη, είναι πολύ χορταστικά, θρεπτικά και μπορείς να τα φας και σκέτα. Με δυο αυγά βραστά ή τηγανιτά, έχεις ένα πλήρες γεύμα. Και μπορεί να νομίζεις ότι δεν θα χορτάσεις, όμως πίστεψέ μας, θα νιώσεις πλήρης.
Δημητριακά. Τα δημητριακά είναι όχι μόνο χορταστικά αλλά και πολύ καλά για τον μεταβολισμό μας. Τον κορεσμό που προσφέρει ένα πρωινό με δημητριακά δεν μπορείς εύκολα να τον έχεις με ένα άλλο πρωινό γεύμα. Ιδανική είναι και η βρώμη με γάλα ή γιαούρτι. Μάλιστα τα δημητριακά βοηθούν πολύ στο πεπτικό μας σύστημα.
Βάζουμε ιδανικές τροφές στο διατροφολόγιό μας, ώστε να μην έχουμε μεγάλη όρεξη για φαγητό, να τρώμε υγιεινά, να έχουμε θρεπτικές ουσίες και φυσικά να διατηρούμε γραμμή.