Γράφει η Εύα Καλαβρή.
Επιστροφή στο σχολείο, σε λίγες μέρες φίλες και φίλοι! Ήδη οι μανούλες έχουμε αρχίσει να το συζητάμε έντονα…
Μέσα σε όλα όσα έχουμε να οργανώσουμε και αυτή τη χρονιά, ένα θέμα που πάντα μας βασανίζει είναι τι θα πάρουν τα παιδιά στο σχολείο για snack. Και μπορεί βεβαίως να υπάρχει η λύση του σχολικού κυλικείου, ωστόσο κάποιες μέρες καλό είναι να έχουν μαζί τους κάτι μαμαδίστικο και σπιτικό.

Τα υγιεινά και πάνω απ’ όλα λαχταριστά μπισκότα βρόμης-μπανάνας είναι νόστιμα, εύκολα θα χρειαστείτε μόνο μισή ώρα και απλά υλικά για να τα ετοιμάσετε!

Η συνταγή που σας έχω σήμερα είναι εξαιρετικά εύκολη και θα έλεγα είναι της βαρεμάρας… Γιατί; Διότι θέλετε πολύ λίγα και βασικά υλικά που μάλλον έχετε ήδη στην κουζίνα σας, ενώ το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά για περίπου 12-14 cookies
1 αυγό
100γρ γιαούρτι στραγγιστό της αρεσκείας σας
3 μπανάνες πολύ ώριμες
1 κ.γ. κανέλλα
180 γρ. νιφάδες βρόμης
120 γρ. κομματάκια σοκολάτας
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αυγό και το γιαούρτι. Προσθέτουμε τις μπανάνες και χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι για να τις πολτοποιήσουμε. Ρίχνουμε την κανέλλα και ανακατεύουμε το μίγμα μας. Στο τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας, ανακατεύουμε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 12-14 στρογγυλά κομμάτια / μερίδες και ψήνουμε σε χαρτί ψησίματος, στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να δέσει το σχήμα των μπισκότων.
Χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς ανθυγιεινά υλικά, χωρίς να λερώσουμε όλη την κουζίνα και χωρίς να επισκεφθούμε το φούρνο της γειτονιάς, έχουμε ένα υπέροχο σνακ για όλη την οικογένεια!
Καλή επιτυχία!