Η ιστορία του κοκτέιλ «Bloody Mary»

Αν και δεν έχω πιει ποτέ …πάντα είχα μια περιέργεια  για αυτό το κοκτέιλ…. απο που πήρε το όνομά του για παράδειγμα….

Σήμερα λοιπόν έμαθα οτι το συγκεκριμένο κοκτέιλ κατάγεται  απο το Παρίσι …

Το 1920 στο φημισμένο Harry’s new York Bar, ο Fernand Petiot  πειραματίστηκε με σάλτσα  από ταμπάσκο, αλάτι πιπέρι , φρέσκο χυμό λεμονιού ..βότκα και λίγο ντοματοχυμό… και κατέληξε να φτιάξει ένα από τα πιο γνωστά κοκτέιλ.

Δυο διαφορετικοί μύθοι υπάρχουν για το λόγο που ονομάστηκε ετσι…

Ο πρώτος θέλει το όνομα να έχει δοθεί προς τιμήν της σταρ Μέρι Πίκφορντ, η οποία σε μια από τις ταινίες της έπινε ένα κόκκινο ποτό με γρεναδίνη και μαρασκίνο και ο άλλος υποστηρίζει ότι το ποτό ονομάστηκε έτσι προς τιμήν μιας σερβιτόρας που λεγότανε Mary και δούλευε σε ένα μπαρ του Σικάγο με το όνομα Bucket of Blood.

Το ποτό σερβίρεται σε διάφορες παραλλαγές. Η αυθεντική είναι  αυτή του μπάρμαν Fernand Petiot που εργαζόταν εκείνη την εποχή στο μπαρ του Παρισιού.

κλικηυν

Πάμε να το φτιάξουμε

Υλικά Συνταγής: 

30ml Βότκα
90ml χυμό Ντομάτας
15ml φρέσκο χυμό Λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού Worcestershire σώς
1 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο (Tabasco)
Αλάτι και Πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα ποτήρι τύπου pint ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, τη worcestershire σώς, αλάτι, πιπέρι και το ταμπάσκο και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο και προσθέτουμε τη βότκα και το χυμό ντομάτας.
Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε αν θέλουμε  με ένα κλωνάρι σέλερι.

Το κοκτέιλ  Bloody Mary είναι έτοιμο…

Ελένη ♥♥

 

 

You May Also Like