Εύκολη συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Ήρθε η ώρα που ψάχνεις τι να φας, γιατί ίσως και να κάνεις νηστεία.

Μέσα στα φαγητά όμως, θα ήθελες και ένα γλυκάκι, καλό, απλό, εύκολο.

Η λύση είναι ο χαλβάς από σιμιγδάλι, που μπορεί μάλιστα να είναι και εντελώς διαιτητικός.

Για να φτιάξεις παραδοσιακό χαλβά, μπορείς να ακολουθήσεις την εξής απίστευτη συνταγή:

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (μαύρη)
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα ή καρύδια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Εκτέλεση:

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε για 3-5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αυτό θα του δώσει γεύση και άρωμα.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, περίπου 5-6 λεπτά. Αν θέλουμε, προσθέτουμε την κανέλα και τη βανίλια για να αρωματίσουμε το σιρόπι.

Όταν το σιμιγδάλι είναι έτοιμο, προσθέτουμε προσεκτικά το ζεστό σιρόπι (θα “σφυρίξει”, οπότε να προσέξεις). Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει μια συμπαγής μάζα. Αυτό θα πάρει περίπου 5-7 λεπτά.

Μόλις το μείγμα έχει πήξει, αφαιρούμε από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι ή φόρμα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε από πάνω με αμύγδαλα ή καρύδια.

Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει για περίπου 2-3 ώρες. Όταν κρυώσει, κόβεται εύκολα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!

You May Also Like