Το αγαπημένο μας μήλο γίνεται γλυκό!

  1. Το μήλο έχει την τιμητική του και εκτός από το να το τρώμε (αφού ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα), μπορούμε να δημιουργήσουμε ωραία και νόστιμα γλυκάκια που θα μας συντροφεύσουν στην καραντίνα. Εμείς δοκιμάσαμε τάρτα μήλου και πραγματικά ξετρελαθήκαμε!

Δεν μένει τίποτα άλλο από το να σας δώσουμε την συνταγή και να δημιουργήσετε με αγάπη!

Τι θα χρειαστείτε:

  1. Υλικά:
    1. 100 γρ μαργαρίνη
    2. 1 κ. σ ζάχαρη
    3. 2 κ.σ νερό κρύο
    4. Για την γέμιση
    5. 4 μήλα (1 πράσινο και 3 κόκκινα)
    6. 60 γρ ζάχαρη
    7. 1 κ. σ κανέλα
    8. 1 αυγό

    Εκτέλεση:

    Κόβουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους και ανακατεύουμε την κανέλα και την ζάχαρη.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με την ζάχαρη πολύ καλά. Στην συνέχεια κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε την μαργαρίνη και το νερό και ξεκινούμε να ανακατεύουμε καλά να γίνει μια όμορφη ζύμη και την βάζουμε στο θάλαμο για 10 λεπτά να πάρει θερμοκρασία.

  2.  

    Στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη σε μεγάλη στρογγυλή βάση και την τοποθετούμε σε ταψί αφού το έχουμε λαδωμένο. Παίρνουμε το πιρούνι και κάνουμε λίγες τρύπες και ρίχνουμε την γέμιση μέσα. Χτυπάμε το αυγό και βάζουμε στην άκρη της ζύμης γύρω από το ταψί.

    Αφού μας έμεινε αρκετή ζύμη ανοίγουμε πάλι και κόβουμε λωρίδες για από πάνω. Βάζουμε γραμμή τις λωρίδες και περνάμε την λωρίδα από μέσα την κάθε γραμμή που να φαίνεται σαν πλεξούδα.. Αλείφουμε με αυγό για να γυαλίσει και να κολλήσουν καλύτερα οι λωρίδες.

    Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 200° και την αφήνουμε να ροδίσει. Αν θέλουμε βάζουμε ζάχαρη άχνη από πάνω για πιο πολύ γλυκά.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *