Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.
Η άνοιξη ήρθε, ο ήλιος αρχίζει να μας καίει και πάλι!
Μπορεί να προσπαθείς με αντηλιακά με δείκτη προστασίας μεγάλο, με κρέμες, με after sun, όμως η πραγματική προστασία από τον ήλιο ξεκινά από την διατροφή.
Η σωστή διατροφή, τα σωστά τρόφιμα, μπορούν να σου προσφέρουν σωστή αντηλιακή προστασία, προσφέροντας μάλιστα και μαύρισμα!
Τι αλλάζεις στην διατροφή σου;
Καρότο: Τα καρότα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, προστατεύοντας έτσι το δέρμα από ερεθισμούς και πανάδες.
Πράσινο τσάι: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Προστατεύει το δέρμα και παράλληλα αποτοξινώνει τον οργανισμό.
Ντομάτα: Η ντομάτα είναι πλούσια σε λυκοπένιο, μια ουσία που προστατεύει από τα προβλήματα που δημιουργούν οι UV ακτινοβολίες στο δέρμα και από το έγκαυμα.
Σολομός: Τα λιπαρά ψάρια και κυρίως ο σολομός, το σκουμπρί, ο κολιός και η τσιπούρα, είναι καλές πηγές λιπαρών οξέων.
Φράουλα: Οι φράουλες παρέχουν διπλή προστασία από τον ήλιο, προλαμβάνοντας και θεραπεύοντας τα ηλιακά εγκαύματα. Με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, οι φράουλες δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας και τις εξουδετερώνουν.
Σπανάκι: Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου.
Σωστή διατροφή, σωστή υγεία, σωστή αντηλιακή προστασία!