Ασκήσεις για γυμνασμένους μηρούς

Young woman fitness

Κάθε γυναίκα είναι δεδομένο ότι θέλει να είναι αλλά και να φαίνεται όμορφη. Αυτό φυσικά προϋποθέτει και την ανάγκη της να έχει ένα γυμνασμένο σώμα. Η γυμναστική όμως δεν αφορά μόνο τους κοιλιακούς και τα χέρια αλλά και τα πόδια. Ειδικά οι μηροί είναι ένα σημείο του γυναικείου σώματος στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη σημασία.  Aν λοιπόν θέλεις να έχεις γυμνασμένους μηρούς τότε θα πρέπει να κουραστείς λιγάκι..

Αν δε σε νοιάζει η κούραση βέβαια καθώς οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν «τα καλά αγαθά κόποις κτώνται», τότε σου παρουσιάζω ευθύς αμέσως ασκήσεις οι οποίες θα σου χαρίσουν τους πιο ωραίους γυμνασμένους μηρούς.

Πρώτη άσκηση: Πάρε μία καρέκλα

Πάρε μία καρέκλα τις οποίας το κάθισμα να φτάνει μέχρι το γόνατό σου. Βάλε το ένα σου πόδι πάνω και ανέβα και με τα δύο σου πόδια. Επέστρεψε στην αρχική σου θέση. Κάνε την ίδια άσκηση 20 φορές με το ένα πόδι και άλλες 20 φορές με το άλλο πόδι.

miroi1Δεύτερη άσκηση: Ανοίγματα ποδιών

Τοποθέτησε τα χέρια σου στη μέση. Κάνε ένα μεγάλο βήμα με το δεξί σου πόδι μέχρι να σχηματίσει αυτό μία ορθή γωνία. Το πίσω πόδι λύγισε το. Αφού κάνεις αυτό το άνοιγμα με το πόδι σου τότε ξαναγύρνα στην αρχική θέση. Επανέλαβε την ίδια άσκηση για το κάθε πόδι 10 φορές και κάνε στο σύνολο 3 σετ.

030Τρίτη άσκηση: Βαθύ κάθισμα

Για να κάνεις αυτή την άσκηση στάσου με τα πόδια σου ανοιχτά με τις μύτες να δείχνουν προς τα έξω. Κράτα στα χέρια σου από ένα βαράκι με τις παλάμες να δείχνουν προς τα κάτω. Καθώς σηκώνεις τα χέρια σου στο ύψος των ώμων κάνε ένα βαθύ κάθισμα. Σήκω και επανέλαβε. Κάνε 3 σετ από 15 επαναλήψεις το καθένα.

sumo-squat-side-arm-raisesΤέταρτη άσκηση: Πάρε μία μπάλα

Ξάπλωσε σε ένα στρώμα και τοποθέτησε τα πόδια σου στο πάτωμα και τα χέρια σου άσε τα στο πλάι.

Ανάμεσα στα γόνατά σου βάλε μία μπάλα μεσαίου μεγέθους. Πίεσε αυτή τη μπάλα με τους εσωτερικούς μύες των μηρών σου.

Έπειτα χαλάρωσε και πάλι τα πόδια σου.

Επανέλαβε αυτήν την άσκηση 10 φορές για 3 σετ.

maxresdefaultΠέμπτη άσκηση: Στάσου με την πλάτη στον τοίχο

Στάσου με την πλάτη σου στον τοίχο και απομάκρυνε τα πόδια σου από τον τοίχο. Λύγισε τα γόνατά σου σχηματίζοντας γωνία 90 μοιρών. Σήκωσε το ένα σου πόδι ψηλά με το άλλο πόδι λυγισμένο. Κράτα για 15 δευτερόλεπτα και έπειτα κατέβασε το πόδι σου κάτω. Κάνε το ίδιο με το άλλο σου πόδι. Επανέλαβε ακόμα μία φορά για το κάθε σου πόδι.

miroi3

You May Also Like