Ακόμα μια υπέροχη και δροσιστική συνταγή θα φτιάξουμε σήμερα στο elenifourli.com Θέλω να ξέρετε ότι χαίρομαι πολύ όταν μου λέτε ότι δοκιμάζετε τις συνταγές μας και είναι super!!!
Υλικά για 6 άτομα
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
6 αυγά
3 κουταλιές κονιάκ
48 μπισκότα παγωτού (Langue de chat… λέγονται έτσι γιατί το σχήμα τους θυμίζει γλώσσα γάτας).
100ml κρέμα γάλακτος
Κρατάτε για το γαρνίρισμα 30γρ. κουβερτούρα και σπάζετε την υπόλοιπη σε μικρά κομμάτια. Τη βάζετε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας νερό. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και μόλις γίνει λεία κρέμα την αποσύρεται από την φωτιά. Προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε..
Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών έναν έναν, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να ενσωματώνονται στη σοκολάτα οι προηγούμενοι, προτού ρίξετε τον επόμενο. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με μίξερ και ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας κατά μικρές ποσότητες και κάνοντας κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Μοιράζετε τη μους σε 6 ατομικά φορμάκια και βάζετε γύρω γύρω 8 λεπτά μπισκότα.. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο για 6 ώρες ή για όλο το βράδυ να σφίξει καλα.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί με το μίξερ .. και τη βάζετε πάνω στη μους αφού έχει σφίξει, και την τριμμένη κουβερτούρα..
Τα μυστικά της επιτυχημένης μους:
-Η καλή ποιότητα της σοκολάτας: όσο περισσότερη είναι η περιεκτικότητά τα της σε κακάο τόσο καλύτερη είναι. Διαβάζετε τη σύνθεση του προϊόντος πριν την αγοράσετε.
-Τα αυγά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου ..
-Η μαρέγκα πρέπει να γίνει σφιχτή. Θα το πετύχετε πιο σίγουρα αν ρίξετε ελάχιστο αλάτι την ώρα που την χτυπάτε.
( Η συνταγή είναι από το βιβλίο σοκολατένιοι πειρασμοί)
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη ♥♥